EjendomsWatch

Københavnsk byggesagsbehandling får overhaling

Efter stor utilfredshed fra blandt andet virksomheder vil Københavns Kommune nu ændre kulturen for byggesagsbehandlinger.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe

Københavns Kommune går nu flere års kritik af kommunens behandling af bygge- og lokalplansager i møde og starter et stort udviklingsprojekt for at ændre kulturen. Det skriver Berlingske Business i deres annoncetillæg om ejendomme.

Kritikken er gået på, at sagsbehandlingen er for langsom, for dyr og for uforudsigelig, og i en kundetilfredshedsundersøgelse fra 2015 svarede hele 42 pct., at de var utilfredse med processen. Derfor starter Københavns Kommune nu et udviklingsprojekt med en række tiltag, blandt andet et dialogcenter, hvor virksomheder og borgere kan få svar på deres spørgsmål. Samtidig skal den generelle kultur ændres.

"Det er ikke er arbejde, der er bragt til ende i løbet af et halvt, et helt eller to år. Men vi har lovet politikerne, at når vi til sommer næste gang gennemfører en undersøgelse af kundetilfredsheden, vil den vise en markant fremgang i forhold til undersøgelsen i 2015," siger Anne-Sofie Degn, chef i serviceområdet Byens Anvendelse, hvor man blandt andet behandler byggesager.

Der er stor efterspørgsel efter at bygge i København. I 2013 var lød tilvæksten i nye hovedbyggesager i kommunen på 6256, mens tallet sidste år lød på 7720. I samme periode er antallet af vedtagne lokalplaner steget fra 15 til 35.

Styrk byggesagsbehandlingen i kommunerne

Byggesocietetet efterlyser hurtigere behandling af byggesager 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier