EjendomsWatch

Nyt arkiv- og magasinbyggeri i Høje Taastrup

Københavns Kommune har netop udpeget en totalentreprenør til byggeriet af et nyt fjernarkiv og museumsmagasin på 8000 kvm i Høje Taastrup.

Foto: Colourbox

I starten af juli skal første spadestik efter planen tages til et nyt byggeri på knap 8000 kvm i Høje Taastrup. Københavns kommune skal nemlig have bygget et sted, som samler Københavns Stadsarkiv, Thorvaldsens Museum, Københavns Museum og Nikolaj Kunsthal i et nyt fjernarkiv og museumsmagasin.

Kommunen har netop udvalgt Horsens-virksomheden Base Erhverv som totalentreprenør med en entreprisesum på 92 mio. kr., oplyser Base Erhverv.

Byggeriet skal sikre god opbevaring af historiske genstande og papir-arkivalier, og alle processerne bag denne opbevaring skal effektiviseres ved at blive samlet på et sted. Byggeriet bliver en 130 meter lang og 47 meter bred bygning i to etager, og det skal stå færdigt til Københavns Kommune i juni 2018.

Entreprenøren Base Erhverv, der bl.a. er ejet af bestyrelsesmedlem Kristen Laursen, har opførelsen af omkring 100 erhvervsbyggerier i Danmark bag sig, fremgår det.

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Stort EU-agentur skal lokkes til Danmark med nybyggeri

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt 

Over 12.000 ungdomsboliger er på vej, men det er ikke nok 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier