EjendomsWatch

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Udenlandske investorer er klar med 2,2 milliarder til første etape af kæmpe ferie- og forlystelsespark i Høje Taastrup.

Foto: PR

En gruppe udenlandske investorer vil opføre et af verdens største vandlande i Høje Taastrup vest for København. Det skriver Børsen.

Første spadestik til projektet med navnet Nordic Water Universe bliver taget i oktober på en grund, som Høje-Taastrup Kommune har solgt til investorerne for 84 mio. kr.

Vandlandet ventes at tage imod de første gæster i 2020.

Det indendørs vandland bliver det femte største af sin slags i verden og udgør første etape af i alt fem. Det oplyser Ulf Højen fra Nordic Corporate Finance, der repræsenterer de udenlandske investorer.

"Den første, som også er den største, kommer til at koste 2,2 milliarder kroner at bygge, og så bliver de øvrige blive opført i takt med, at gæsteantallet stiger."

Alt skal skaleres op hver gang, så det både involverer aquapark, ferieboliger, hotel og så videre, siger Ulf Højen til Børsen.

Når alt er bygget færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvadratmeter. Det er mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvadratmeter.

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), mener, at vandlandet kan sætte byen på "verdenskortet".

"Hele vejen rundt sidder byrådet med armene oppe. Der er ingen, som ikke synes, det her er et fantastisk projekt," siger han til Børsen.

Vandlandet ventes at skabe 1000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på én milliard kroner.

Og 3000 arbejdspladser samt 2,7 milliarder kroner i omsætning når hele projektet er afsluttet om godt ti år, hvis alt forløber som planlagt.

150 boliger på vej til ny bydel nær Høje-Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Erhvervskunder sendt på jagt efter ny bank

Svenske Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens 500 danske erhvervskunder skal ud at finde sig en anden bank. Aftale med Sydbank gælder ikke danske kunder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier