Gefion Group skal bygge højhus på 19 etager

Ejendomsudvikleren Gefion Group skal stå i spidsen for et nyt stort byggeriprojekt ved et nedbrændt center i Rødovre.
Foto: PR
Foto: PR

Når et nyt byggeri på 37.500 etagemeter skal opføres som en del af en ny bydel i Rødovre, bliver det ned ejendomsudvikleren Gefion Group i spidsen, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Byggeriet opføres på en nabogrund til Rødovre Station, hvor det skal erstatte et nedbrændt stationscenter. Projektet ved navn Rødovre Port består af tre højhuse på 14, 16 og 19 etager, og ud af de 37.500 etagemeter skal omkring 32.000 være boliger, mens resten skal være butikker og erhverv.

"Det er et spændende og dristigt projekt, som indeholder en god blanding af boliger til alle aldersgrupper med tilhørende udeophold og butiksmiljø," udtaler Henrik Nissen, udviklingsdirektør i Gefion Group, i meddelelsen.

To af bygningerne kommer til at ligge på den ene side af Avedøre Havnevej, mens den sidste bygning skal ligge for sig selv. For at samle byggeriet skal der opføres en to-etagers fritsvævende bygning over vejen, mens der etableres en gang- og cykelbro.

Lokalplanen for projektet er udarbejdet af Bricks med rådgivning fra Byr Gruppen og Gefion Group, mens Arkitema har tegnet projektet.

Bydelen Rødovre Port skal kunne rumme op til 1000 indbyggere, og der er da også behov for flere boliger i Rødovre. Ifølge tal fra Danmarks Statistik forventes befolkningstallet i Rødovre at stige med 7,1 pct. frem mod 2040, hvilket er næsten det dobbelte af landsgennemsnittet.

Rødovre Port er Gefion Groups fjerde store nybyggeriprojekt, da man allerede er i gang med at opføre ungdomsboliger i Valby og København NV, mens et projekt med ejerlejligheder er i gang på Amager.

Ny bydel skyder op hvor butikscenter nedbrændte

Gefion Group ansætter ny finansdirektør 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også