EjendomsWatch

Ny bydel skyder op hvor butikscenter nedbrændte

Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune har netop vedtaget en lokalplan, så der er grønt lys til opførelsen af en ny bydel omkring det udbrændte Rødovre Stationscenter.

Foto: PR

I løbet af de kommende år vil en ny bydel ved navn Rødovre Port med plads til op mod 1000 indbyggere blive opført i Rødovre på den københavnske vestegn.

Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen netop har vedtaget en lokalplan for projektet, som skal opføres ved det udbrændte Rødovre Stationscenter, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Siden stationscentret nedbrændte i 2013 har det ikke været kønt at se på, og vi har presset på for at få udviklet området. Nu er det endelig lykkedes. Kommunalbestyrelsen har givet grønt lys til, at der kan opføres en helt ny bydel, som med tre tårne og en bro hen over Tårnvej bliver en flot indgang til Rødovre," udtaler borgmester Erik Nielsen (S) i meddelelsen.

Rødovre Port kommer blandt andet til at bestå af tre tårne på henholdsvis 14, 16 og 19 etager. Byr Gruppen er bygherrerådgiver på projektet, og byggeriet er sat til at begynde inden udgangen af 2017 og vare i tre-fire år. Før det hele kan gå i gang, skal det gamle stationscenter dog rives ned.

I forhold til det oprindelige lokalplanforslag har kommunalbestyrelsen måttet foretaget enkelte ændringer, som hovedsageligt drejede sig om trafik- og parkeringsforhold.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier