EjendomsWatch

MT Højgaard fandt 22.000 fejl med digitalt værktøj

Brugen af virtuelt design og en 100 pct. digital byggeproces gør kæmpe forskel for entreprenørkoncernen.

MT Højgaard blev for nylig præsenteret for et byggeprojekt, der blev betegnet som grydeklart og gennemregnet.

"Efter en tur gennem vores maskineri fandt vi 22.000 fejl, og det er jo kun godt for alle, at vi finder dem nu og ikke langt senere i byggeprocessen," siger koncernens adm. direktør Torben Biilmann til Børsens Byggeri-sektion tirsdag.

Avisen har taget en snak med MT Højggaard om brugen af de digitale værktøjer som VDC (virtual design and construction), som koncernen de sidste tre år har brugt 75 mio. kr. på, men som også medfører en højere produktivitet, da et byggeri kan tages i brug og testes en 3D-model, endnu inden første spadestik er taget.

Torben Biilmann inviterer alle sin samarbejdspartnere med på de nye tanker og processer, som han er overbevist om vil vinde på den lange bane. Men en samlet omsætning i byggebranchen på 175 mia. kr. om året løber fem eller 10 pct. øget produktivitet op i store summer, påpeger han.

Digital revolution på vej i bygge- og ejendomsbranchen

Krav om tredimensionelt byggeri gav besparelse på 10 pct.

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier