EjendomsWatch

MT Højgaard fandt 22.000 fejl med digitalt værktøj

Brugen af virtuelt design og en 100 pct. digital byggeproces gør kæmpe forskel for entreprenørkoncernen.

MT Højgaard blev for nylig præsenteret for et byggeprojekt, der blev betegnet som grydeklart og gennemregnet.

"Efter en tur gennem vores maskineri fandt vi 22.000 fejl, og det er jo kun godt for alle, at vi finder dem nu og ikke langt senere i byggeprocessen," siger koncernens adm. direktør Torben Biilmann til Børsens Byggeri-sektion tirsdag.

Avisen har taget en snak med MT Højggaard om brugen af de digitale værktøjer som VDC (virtual design and construction), som koncernen de sidste tre år har brugt 75 mio. kr. på, men som også medfører en højere produktivitet, da et byggeri kan tages i brug og testes en 3D-model, endnu inden første spadestik er taget.

Torben Biilmann inviterer alle sin samarbejdspartnere med på de nye tanker og processer, som han er overbevist om vil vinde på den lange bane. Men en samlet omsætning i byggebranchen på 175 mia. kr. om året løber fem eller 10 pct. øget produktivitet op i store summer, påpeger han.

Digital revolution på vej i bygge- og ejendomsbranchen

Krav om tredimensionelt byggeri gav besparelse på 10 pct.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier