Skanska glæder sig over at sætte punktum på Havneholmen i København

Bydelen Havneholmen i København er nu næsten færdigudbygget med plads til 1400 beboere og 5000 arbejdspladser. Overborgmester og udvikler glæder sig over det milliardstore byggeri.
Havneholmen. | Foto: PR
Havneholmen. | Foto: PR

Københavns nye bydel Havneholmen er så godt som færdigudviklet, meddeler projektudvikleren Skanska, der har stået bag hovedparten af byudviklingen, der løber op i tre-fire mia. kr., oplyser selskabet.

"Udviklingen af Havneholmen er efterhånden fuldendt, og i mine øjne er det lykkedes at opfylde visionerne om at skabe et kvarter med masser af liv. Havneholmen er en mangfoldig bydel, hvor både beboere og virksomheder nyder godt af ikke blot en rigtig god infrastruktur, men også et livligt nærmiljø med masser af butikker, spisesteder og konferencefaciliteter," siger Elo Alsing, der er markedschef i Skanska, i meddelelsen.

I alt byder den nye bydel på op til 1200-1400 indbyggere samt arbejdspladser med op imod 5000 jobs. Og det glæder Frank Jensen, overborgmester (S) i Københavns Kommune, sig over.

"København skal også fremadrettet være en by, hvor vækst og livskvalitet følges ad. Det vil Havneholmen være med til at sikre. Havneholmen kombinerer et stærkt erhvervskvarter, som sikrer nye arbejdspladser med et helt fantastisk byliv," siger han i meddelelsen.

Med færdiggørelsen af Pandora-hovedsædet og boligprojektet Skibbroen har Skanska nu kun ét ledigt byggefelt tilbage i området, og det ligger på nabogrunden til Skibbroen, hvor 184 boliger netop er blevet færdige. I alt er der nu 568 boliger i boligkomplekset Skibbroen. På nabogrunden til boligkomplekset er det planen at bygge 31.000 kvm kontorer fordelt på fem-seks etager, oplyser Skanska.

Blandt de større selskaber, der allerede har hjemme på Havneholmen, tæller Pandora, Fisketorvet, Handelsbanken, mediekoncernen Aller og kosmetikvirksomheden L'Oreal. Skanska har også selv kontor i kvarteret, lige som også flere hoteller.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også