Aarsleff: Opkøb har drillet

Integrering af indkøbene tager længere tid end forventet, siger den administrerende direktør.
Foto: PR
Foto: PR
RITZAU FINANS

Per Aarsleff har haft travlt med at integrere et par nytilkøbte selskaber, og har blandt andet derfor måttet se driftsindtjeningen vige, selv om toplinjen gik lidt frem i det netop afsluttede regnskabsår 2015/16.


Toplinjen steg med yderligere 2 pct. oven på det ekstraordinært gode 2014/15, hvor omsætningen gik frem med hele 20 pct. Til gengæld faldt driftsresultatet til lige under 418 mio. kr. fra 487 mio. kr. i samme periode sidste år.
 

"Vi har været påvirket af en del særlige omstændigheder. Vi har arbejdet med to akkvisitioner, Istak på Island og Hansson & Knudsen i Odense. Det tager lidt længere tid end forudset, men vi vil bruge den tid, der skal til, for at få indarbejdet vores procedurer og systemer. Vi må acceptere, at vi først får den fulde effekt lidt senere end først antaget," siger administrerende direktør i Aarsleff Ebbe Malte Iversen til Ritzau Finans.


Istak bidrog med en omsætning på 404 mio. kr., mens Hansson & Knudsen, der er Fyns største byggefirma, leverede en omsætning på 521 mio. kr. Til gengæld var resultaterne ikke noget at prale af og også værre end beregnet. 

"Vi havde underskud på Island, og det var ikke forudset, mens integrationen af Hansson & Knudsen går lidt langsommere end forventet, blandt andet som følge af at vi har haft et generationsskifte. Vi har fundet en ny direktør, som dog først kan tiltræde i 2018, og også i det kommende år vil vi skulle arbejde med de her akkvisitioner," siger Ebbe Malte Iversen.


Samlet kom Per Aarsleff ud af det forskudte regnskabsår med en omsætning på 10.419,6 mio. kr. mod 10.235,9 mio. kr. året før. Alle tre forretningsområder i koncernen har fremgang på det danske marked, mens der er problemer med at holde takten uden for de danske grænser. Omsætningen i udlandet faldt til 2843,3 mio. kr. mod 3145,3 i 2014/15, fremgår det af regnskabet. 

"Det er en konsekvens af, at vi har været nødt til at selektere hårdere i vores udenlandske projekter, så vi sikrer, at væsentlige kriterier er opfyldt, før vi går ind i dem. Det betyder, at vi snart i en periode ikke har fået store enkeltstående kontrakter i udlandet," siger Ebbe Malte Iversen med henvisning til de kommercielle betingelser, de fysiske og kontraktlige omstændigheder samt logistikken. 

"Så det drejer sig om de klassiske parametre, som man er nødt til at sikre sig, er opfyldt, før man går ind i store og potentielt risikable udenlandske projekter. Af selv samme årsag har vi i den senere tid koncentreret os mere om projekter i Norden og Nordatlanten," siger Ebbe Malte Iversen.

Lavere aktivitet i udlandet koster på bundlinjen hos Per Aarsleff

Tilspidset konkurrence saboterer entreprenørs vækstdrømme

Miljøgodkendelse forsinker Femern-forbindelse

Veteraner fra krakket byggefirma står bag udenlandsk offensiv i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også