EjendomsWatch

Middelfart nyder godt af farvel til ejendomsskat

Fjernelsen af særskat på erhvervsejendomme kan få flere virksomheder til at slå sig ned i Middelfart. Interessen for at bygge langs den vestfynske motorvej er steget.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

Der er udviklingspotentiale i erhvervsejendomme langs den vestfynske motorvej nær Lillebælt. Det siger erhvervschef hos Middelfart Erhvervscenter, Niels Chr. Hammelev, og ejendomsmægler Vagn Sørensen fra Lillebælt Erhverv til Fyens Stiftstidende.

En faktor, der kan være med til forbedre situationen endnu mere, er, at dækningsafgiften er blevet afskaffet i Middelfart Kommune med virkning fra i år. Dækningsafgiften er en skat, som virksomheder betaler til kommunen for at have ejendomme liggende.

"Det gør, at der er bedre økonomi. En udlejer går jo ind og kigger på, hvad han skal tage for at leje sin ejendom ud, og i og med at dækningsafgiften er væk, er der ikke den udgift. Jeg siger ikke, at de lejer det billigere ud, men der er mindre, de skal betale. Så jeg tror på længere sigt, at det er rigtig godt for Middelfart," siger Vagn Sørensen til papirudgaven af Fyens Stiftstidende.

Han fortæller, at der er gode muligheder at sælge jord til byggeri. Både han og Niels Chr. Hammelev er i dialog med investorer, der vil etablere sig ved motorvejen og vil have nye erhvervsejendomme, der tager sig godt ud, når de får besøg af deres kunder.

Ifølge Niels Chr. Hammelev har 2016 budt på en stigning i forespørgsler på jord i området ved Stengårdsvej, der ligger parallelt med motorvejen.

Helge Adam Møller vil fjerne kommunes særskat på erhvervsejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier