EjendomsWatch

Arkitema forventer fortsat fremgang efter rekordår

Efter flere år med opkøb og vækst retter Danmarks største tegnestue nu fokus mod konsolidering. Norske og svenske afdelinger skal op i et højere gear.

Foto: PR-illustration

Med et overskud på 21 mio. kr. blev regnskabsåret 2015 det mest indbringende nogensinde for Arkitema Architects. Fremgangen kommer efter, at tegnestuen i 2014 oplevede en vækst på 20 pct. i omsætningen, uden at indtjeningen fulgte med i samme skala. Rekordresultat kan allerede blive slået i år, skriver Licitationen.

"Hvis alt går, som det tegner til, kan vi godt lægge et par millioner oven i resultatet. Og det er stadig i et år, hvor vi ikke har de store forventninger til Norge," siger Peter Hartmann Berg, koncernchef for Arkitema Architects, til Licitationen.

Danmark er stadig det dominerende marked for Arkitema, som hentede omkring 75 pct. af omsætningen herhjemme, mens Sverige tegnede sig for godt 15 pct. og Norge lå på knap 10 pct. sidste år.

Arkitema har i flere år arbejdet målrettet på at blive en af Skandinavien største tegnestuer. I dag har Arkitema kontorer i Aarhus, København, Stockholm, Malmø og Oslo, og selv om de svenske kontorer kun bidrog sparsomt til bundlinjen sidste år, mens Oslo gav et underskud på 4 mio. kr., så begynder Arkitema at se resultater fra tilstedeværelsen i Malmø og Stockholm. Skandinaviens fjerdestørste by Göteborg ligner ifølge Licitationen det næste skud på stammen.

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier