Arkitema forventer fortsat fremgang efter rekordår

Efter flere år med opkøb og vækst retter Danmarks største tegnestue nu fokus mod konsolidering. Norske og svenske afdelinger skal op i et højere gear.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

Med et overskud på 21 mio. kr. blev regnskabsåret 2015 det mest indbringende nogensinde for Arkitema Architects. Fremgangen kommer efter, at tegnestuen i 2014 oplevede en vækst på 20 pct. i omsætningen, uden at indtjeningen fulgte med i samme skala. Rekordresultat kan allerede blive slået i år, skriver Licitationen.

"Hvis alt går, som det tegner til, kan vi godt lægge et par millioner oven i resultatet. Og det er stadig i et år, hvor vi ikke har de store forventninger til Norge," siger Peter Hartmann Berg, koncernchef for Arkitema Architects, til Licitationen.

Danmark er stadig det dominerende marked for Arkitema, som hentede omkring 75 pct. af omsætningen herhjemme, mens Sverige tegnede sig for godt 15 pct. og Norge lå på knap 10 pct. sidste år.

Arkitema har i flere år arbejdet målrettet på at blive en af Skandinavien største tegnestuer. I dag har Arkitema kontorer i Aarhus, København, Stockholm, Malmø og Oslo, og selv om de svenske kontorer kun bidrog sparsomt til bundlinjen sidste år, mens Oslo gav et underskud på 4 mio. kr., så begynder Arkitema at se resultater fra tilstedeværelsen i Malmø og Stockholm. Skandinaviens fjerdestørste by Göteborg ligner ifølge Licitationen det næste skud på stammen.

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også