EjendomsWatch

Nye boligbehov skaber innovative boligformer

Alternativt og innovativt boligbyggeri efterspørges i stigende grad blandt danskerne, der vil have det bedste fra alle verdener. Nyt byggekoncept med afkast på 4-6 pct. er kommet til landet.

Tendensen går i retning af, at folk både vil have byliv, fællesskab og have. Det forsøger flere ejendomsudviklere at komme i møde med nye alternative ejendomme. "Nærheden" i Hedehusene forsøger at indkapsle de mange nye behov. | Foto: Tempohousing Scandinavia

Fællesskab, nærhed og mangfoldighed er fællesnævnerne for de behov, som i stigende grad kan identificeres blandt boligsøgende i Danmark, fortæller Dorthe Keis, der er partner og arkitekt hos arkitektfirmaet Arkitema. Her identificerer og kortlægger man befolkningens forskellige behov og præferencer, når det kommer til at bo, og det er tydeligt, at der er ved at ske et skift i måden, hvorpå folk gerne vil bo på.

"Folk i dag har høje krav til deres indhold i livet. De vil have karriere, dyrke deres familie, dyrke deres krop, være med til at præge omgivelserne, og så har de en stigende bevidsthed omkring bæredygtighed. Samtidig vil de være tæt på det hele og tæt på fællesskabet," siger Dorthe Keis.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier