EjendomsWatch

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Omsætningen i 5E Byg steg sidste år med over 50 pct. og bringer virksomheden tættere på landets større entreprenører.

5E Byg har opført medicinalkoncernen Lundbecks domicil i Valby. | Foto: 5E Byg

5E Byg fra Odense er en af byggebranchens øjeblikkelige kometer. I de seneste år har væksten i selskabet været bemærkelsesværdig, og i det nyeste rekordregnskab er overkudsgraden på 7,9 pct, hvilket er i den høje ende for branchen. Det skriver Børsen.

I det netop offentliggjorte årsregnskab er omsætningen steget med 54 pct. – fra 313 mio. kr. i 2014 til 482 mio. kr. i 2015. Resultatet nåede op på 38 mio. kr., en stigning på 44,6 pct. fra 2014, der landede på 26,2 mio. kr. 5E regner med, at omsætningen allerede i år kommer op på 700 mio. kr., og det vil bringe selskabet op i gruppen af de større entreprenørvirksomheder på landsplan.

"Dygtige medarbejdere med meget høj anciennitet er vores nøgle til høj kundetilfredshed. Dermed undgår vi også tab på projekter. Vi har i alle årene ikke haft et projekt, der gik i minus," siger adm. direktør for 5E Byg Per Jørgensen til Børsen.

Den fremtidige vækst skal bl.a. cementeres af et 15.000 kvm rådhusbyggeri i Middelfart. Desuden er der aftaler på plads med AP Pension, TK Development og By & Havn om byggeri af 12.000 etagemeter erhvervsejendomme på Amerika Plads i Københavns nordhavn. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er en totalentreprise til 200 mio. kr. Desuden har 5E sikret sig totalentreprise på to P-huse. Det ene med 612 pladser til Bispebjerg Hospital for Region Hovedstaden og det andet i Nordhavnen med 500 pladser for By & Havn.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier