EjendomsWatch

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Omsætningen i 5E Byg steg sidste år med over 50 pct. og bringer virksomheden tættere på landets større entreprenører.

5E Byg har opført medicinalkoncernen Lundbecks domicil i Valby. Foto: 5E Byg

5E Byg fra Odense er en af byggebranchens øjeblikkelige kometer. I de seneste år har væksten i selskabet været bemærkelsesværdig, og i det nyeste rekordregnskab er overkudsgraden på 7,9 pct, hvilket er i den høje ende for branchen. Det skriver Børsen.

I det netop offentliggjorte årsregnskab er omsætningen steget med 54 pct. – fra 313 mio. kr. i 2014 til 482 mio. kr. i 2015. Resultatet nåede op på 38 mio. kr., en stigning på 44,6 pct. fra 2014, der landede på 26,2 mio. kr. 5E regner med, at omsætningen allerede i år kommer op på 700 mio. kr., og det vil bringe selskabet op i gruppen af de større entreprenørvirksomheder på landsplan.

"Dygtige medarbejdere med meget høj anciennitet er vores nøgle til høj kundetilfredshed. Dermed undgår vi også tab på projekter. Vi har i alle årene ikke haft et projekt, der gik i minus," siger adm. direktør for 5E Byg Per Jørgensen til Børsen.

Den fremtidige vækst skal bl.a. cementeres af et 15.000 kvm rådhusbyggeri i Middelfart. Desuden er der aftaler på plads med AP Pension, TK Development og By & Havn om byggeri af 12.000 etagemeter erhvervsejendomme på Amerika Plads i Københavns nordhavn. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er en totalentreprise til 200 mio. kr. Desuden har 5E sikret sig totalentreprise på to P-huse. Det ene med 612 pladser til Bispebjerg Hospital for Region Hovedstaden og det andet i Nordhavnen med 500 pladser for By & Havn.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier