Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Omsætningen i 5E Byg steg sidste år med over 50 pct. og bringer virksomheden tættere på landets større entreprenører.
5E Byg har opført medicinalkoncernen Lundbecks domicil i Valby. | Foto: 5E Byg
5E Byg har opført medicinalkoncernen Lundbecks domicil i Valby. | Foto: 5E Byg

5E Byg fra Odense er en af byggebranchens øjeblikkelige kometer. I de seneste år har væksten i selskabet været bemærkelsesværdig, og i det nyeste rekordregnskab er overkudsgraden på 7,9 pct, hvilket er i den høje ende for branchen. Det skriver Børsen.

I det netop offentliggjorte årsregnskab er omsætningen steget med 54 pct. – fra 313 mio. kr. i 2014 til 482 mio. kr. i 2015. Resultatet nåede op på 38 mio. kr., en stigning på 44,6 pct. fra 2014, der landede på 26,2 mio. kr. 5E regner med, at omsætningen allerede i år kommer op på 700 mio. kr., og det vil bringe selskabet op i gruppen af de større entreprenørvirksomheder på landsplan.

"Dygtige medarbejdere med meget høj anciennitet er vores nøgle til høj kundetilfredshed. Dermed undgår vi også tab på projekter. Vi har i alle årene ikke haft et projekt, der gik i minus," siger adm. direktør for 5E Byg Per Jørgensen til Børsen.

Den fremtidige vækst skal bl.a. cementeres af et 15.000 kvm rådhusbyggeri i Middelfart. Desuden er der aftaler på plads med AP Pension, TK Development og By & Havn om byggeri af 12.000 etagemeter erhvervsejendomme på Amerika Plads i Københavns nordhavn. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er en totalentreprise til 200 mio. kr. Desuden har 5E sikret sig totalentreprise på to P-huse. Det ene med 612 pladser til Bispebjerg Hospital for Region Hovedstaden og det andet i Nordhavnen med 500 pladser for By & Havn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også