EjendomsWatch

Hospitalsbyggeri i Aarhus sparer højhus væk

Region Midtjylland må foreløbig reducere byggeriet af vartegnet Forum på det nye universitetshospital. Årsagen er økonomi.

Højhuset på Forum, der skulle være Det Nye Universitetshospitals vartegn, bliver sparet væk. | Foto: Rådgivergruppen DNU

Region Midtjylland har ikke penge til at bygge det ikoniske højhus Forum, som var udset til at blive vartegnet for det nye Aarhus Universitetshospital i Skejby. Det skriver JP Aarhus.

Derfor har regionsrådet besluttet, at der i stedet for de planlagte 25.000 kvm i første omgang i stedet iværksættes et byggeri på 11.000 kvm. Region Midtjylland har de seneste par år arbejdet på at få en privat investor til at opføre en del af bygningen, som forskere og virksomheder derefter kunne leje sig ind i. Foreløbig er den plan ikke lykkedes, men da Forum også skal huse lokaler til den psykiatriske grundforskning fra 2019 og hovedindgangen til det kommende giganthospital, kan byggeriet ikke udsættes længere.

"Vi har ikke råd til at bygge mere. Det er ærgerligt, men det bliver stadig et godt og brugbart projekt. Byggeriet vil fortsat have en markanthed over sig, fordi det skiller sig ud fra det øvrige hospital både i højden og udformningen," siger Bente Nielsen (SF), 1. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, til JP Aarhus.

Regionen har arbejdet på en økonomisk model for Forumbyggeriet, hvor pengene skulle komme fra en blanding af leasing, en pensionskasse og fra de såkaldt kvalitetsfondsmidler til sygehusbyggeriet på i alt maks. 6,4 mia. kr. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har staten foreløbig afvist modellen.

Billig løsning kan blive dyr for sygehusbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier