EjendomsWatch

Billig løsning kan blive dyr for sygehusbyggeri

Formanden for Danske Kloakmestre frygter rotteproblemer på det nye supersygehus i Aarhus, da der er valgt kloakrør af plast frem for stålrør.

Aarhus Universitetshospital Skejby kan få rotteproblemer, fordi man anvender kloakrør af plast frem for rustfrit stål, advarer Danske Kloakmestre. Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Formanden for Danske Kloakmestre, Henning Lübcke, råber vagt i gevær i forhold til kloakkerne på det nye universitetshospital i Skejby ved Aarhus. Han mener, at bygherrerne begik en fejl, da de valgte en løsning med billigere plasticrør i steder for rør i rustfrit stål. Det skriver Jyllands-Posten Aarhus.

"Jeg er sikker på, at der kommer problemer med rørene på Skejby. Efterhånden som vi får skiftet de gamle kloakrør ud rundt omkring, vil rotterne søge andre græsgange. Og de vil gerne bo i kloakkerne. Vi er allerede begyndt at se dem begynde at gnave sig ind i plastrør andre steder," siger Henning Lübcke til Jyllands-Posten Aarhus.

Ifølge Henning Lübcke er rustfri rør den eneste sikre løsning, hvis man vil slippe for de uvelkomne gnavere. De rustfrie stålrørs materialer er syv gange så dyre, som dem i plast.

Projektleder for det byggetekniske område på Skejby, Hans Skov påpeger, at plasticrør stadigvæk er godkendt til kloakker under bygninger, og man skeler til anlægsomkostningerne. Hele byggeriet af supersygehuset har et budget på 6 mia. kr.

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier