EjendomsWatch

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

En åbning for syv etagers byggeri i midtbyen møder kritik fra beboere, en arkitekt og en EL-politiker. Vi vurderer fra sag til sag, lyder svaret fra kommunens planchef.

Foto: Aarhus Kommune

Selv om Aarhus Kommunes højhuspolitik ikke tillader bygninger over seks etager i midtbyen, har man alligevel givet tilladelser til højhuse i to tilfælde. Det skriver Jyllands-Posten Aarhus.

En lokalplan for den såkaldte stenhuggergrund ved Thorvaldsensgade har tilladt syv etager, og i høringsmaterialet for et nyt byggeri i Mølleparken er der åbnet for, at der kan bygges i syv etager. Det møder kritik fra beboerforeningen Fællesrådet for Mølleparken-Vestergadekvarteret, Aarhus-arkitekt Anders Bové Christensen og Peter Hegner Bonfils, teknisk ordfører fra Enhedslisten i Aarhus Kommune.

"Højhuspolitikken sætter en ramme, men vi og politikerne tager konkret stilling fra sag til sag i forhold til omgivelserne for det konkrete byggeprojekt," siger Anne Schmidt Andersen, chef for Planafdelingen under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til Jyllands-Posten.

Ifølge kommunens højhuspolitik fra 2006 er et højhus defineret som et hus, der enten er højere end seks etager eller højere end 25 meter. På et såkaldt vurderingskort er der indtegnet områder, som kan bruges til evt. nye højhuse, men i midtbyen indenfor allégaderne er højhuse uønskede.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier