EjendomsWatch

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

En åbning for syv etagers byggeri i midtbyen møder kritik fra beboere, en arkitekt og en EL-politiker. Vi vurderer fra sag til sag, lyder svaret fra kommunens planchef.

Foto: Aarhus Kommune

Selv om Aarhus Kommunes højhuspolitik ikke tillader bygninger over seks etager i midtbyen, har man alligevel givet tilladelser til højhuse i to tilfælde. Det skriver Jyllands-Posten Aarhus.

En lokalplan for den såkaldte stenhuggergrund ved Thorvaldsensgade har tilladt syv etager, og i høringsmaterialet for et nyt byggeri i Mølleparken er der åbnet for, at der kan bygges i syv etager. Det møder kritik fra beboerforeningen Fællesrådet for Mølleparken-Vestergadekvarteret, Aarhus-arkitekt Anders Bové Christensen og Peter Hegner Bonfils, teknisk ordfører fra Enhedslisten i Aarhus Kommune.

"Højhuspolitikken sætter en ramme, men vi og politikerne tager konkret stilling fra sag til sag i forhold til omgivelserne for det konkrete byggeprojekt," siger Anne Schmidt Andersen, chef for Planafdelingen under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til Jyllands-Posten.

Ifølge kommunens højhuspolitik fra 2006 er et højhus defineret som et hus, der enten er højere end seks etager eller højere end 25 meter. På et såkaldt vurderingskort er der indtegnet områder, som kan bruges til evt. nye højhuse, men i midtbyen indenfor allégaderne er højhuse uønskede.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier