EjendomsWatch

Lokale penge skal skabe helt ny bydel i Holstebro

Med en investering på omkring 2 mia. kr. skal et nyt arealudviklingsselskab med kommunen og lokale investorer ombord forvandle de over 80.000 kvm, hvor Holstebro Sygehus snart er fortid.

1. august rømmes sygehusbygningerne i Holstebro til fordel for Gødstrup ved Herning. Herefter kan området nyudvikles. | Foto: PR-visualisering

Efter over 100 år med sygehus midt i Holstebro skal bygninger og grund nu i spil til nye formål.

Således vil Holstebro Kommune sammen med de lokale investorer Færchfonden og Aksel Nørgaard Holding investere omkring 2 mia. kr. i at etablere en helt ny bydel på de over 80.000 kvm areal, oplyser parterne i en pressemelding.

Projektet skal realiseres ved at stifte et arealudviklingsselskab, hvor kommunen og Færchfonden hver får 45 pct., mens Aksel Nørgaards selskab, der i forvejen gør sig i ejendomsinvestering, får de sidste 10 pct.

”Tanken er ikke bare at skabe en ny bydel med levet liv og masser af spændende tilbud. Men også at gøre det på nye måder med massiv vægt på bæredygtige og CO2-neutrale metoder og med inddragelse af byens borgere,” udtaler borgmester H.C. Østerby (S), der ser frem til at kunne binde byen bedre sammen.

Ifølge ham vil projektet understøtte befolkningstilgangen og ”medvirke til, at Holstebro midtby forbliver én af de 20 mest attraktive handelsbyer i Danmark.”

Hos Færchfonden lægger bestyrelsesformand Annemette Færch vægt på, at de nuværende bygninger ikke blot skal nedrives.

”Det har været afgørende for os, at udviklingen af sygehusgrunden skaber en ny type by for mennesker. Der skal være plads til det grønne og til biodiversitet. Og vi tør tænke cirkulært og bevæger os helt i front med at udvikle bygningerne med så lavt et CO2-aftryk som muligt,” udtaler hun.

Investor Aksel Nørgaard glæder sig ifølge meddelelsen over at blive del af en byudvikling, der vil rumme både nye boligformer og byggematerialer.

”Jeg er sikker på, at udviklingen af sygehusgrunden bliver et kæmpe aktiv for både Holstebro og for hele Nordvestjylland,” udtaler han.

Kommune skal nu finde private udviklere til 70.000 kvm sygehusgrund i Holstebro

Vestjysk udviklingsselskab finder ny direktør

Udviklingsplan for Holstebro ligger klar

Københavnske arkitekter skal tegne fremtidens Holstebro

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier