EjendomsWatch

Københavnske arkitekter skal tegne fremtidens Holstebro

Udviklingen af Holstebro by skal tegnes af arkitektteamet Vandkunsten, der med sit team har vundet en større konkurrence, som byens udviklingsselskab har udbudt.

Som en del af planerne for Holstebro midtby vil Team Vandkunsten blandt andet frilægge Storeå, som går igennem byen. Foto: Team Vandkunsten

Det bliver et team med den københavnske arkitektvirksomhed Vandkunsten i spidsen, der skal tegne fremtidens Holstebro Kommune.

Det skriver byudviklingsselskabet Holstebro Udvikling i en pressemeddelelse. Selskabet satte i starten af året gang i en arkitektkonkurrence på at omdanne i alt 21.000 kvm i Holstebro midtby.

På baggrund af 1000 idéer fra borgere og aktører i kommunen har tre finalister i konkurrencen skullet tegne et bud på fremtidens Holstebro. Og her syntes bedømmelseskomitéen bedst om Team Vandkunstens bud.

Jan Albrechtsen, der er en af del af Team Vandkunsten, er stolt over at vinde.

"Vi glæder os til at samarbejde med udviklingsselskabet henimod en udviklingsplan, der kan understøtte fremtidens Holstebro som grøn kulturkøbstad - og som købstaden med de mest interessante boligtilbud i regionen," siger han i meddelelsen.

Det næste skridt for de københavnske arkitekter bliver over de næste måneder at levere en helhedsplan for udviklingen og udbygningen af Holstebro midtby.

"Den byudvikling, vi nu søsætter, kommer til at definere udviklingen af Holstebro by i de næste 50 år. Derfor er det dejligt at opleve, at Team Vandkunsten er så god til at omsætte de mange ønsker fra byen til en visionær plan. Det er utroligt vigtigt, når vi ønsker at opbygge en kultur for inddragelse af rigtig mange målgrupper i vores byudvikling," siger Annemette Færch, formand for Holstebro Udvikling i meddelelsen.

Holstebro Udvikling A/S er et selskab stiftet af Færchfonden, der ejer 51 pct., og Holstebro Kommune, som har 49 pct. Udviklingsselskabet blev stiftet for at sætte gang i byudviklingen i kommunen.

I alt 19 firmaer havde bejlet til opgaven, som i foråret blev snævret ind til enten Aart Arkitekter, Vandkunsten eller Leander Group.

400 nye boliger er undervejs i Holstebro

Tre arkitektfirmaer konkurrerer om at gøre Holstebro attraktiv for investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier