EjendomsWatch

Nyt dataværktøj skal bane vej for bedre beslutninger i Øresundsregionen

Et nyt Øresundsindex skal give offentlighed og beslutningstagere større indsigt i regionens udvikling og udfordringer.

Den 16 kilometer lange forbindelse over Øresund forbinder Danmark med Sverige. Et nyt værktøj skal kaste bedre lys over regionens udvikling. | Foto: Jens Dresling

Et uafhængigt og databaseret værktøj ved navn Øresundsindex skal fra foråret gøre borgere, virksomheder og beslutningstagere klogere på udviklingen i regionen, hvor Østdanmark møder Sydsverige.

Det skriver Øresundsbro Konsortiet, der står for driften af bro- og tunnelforbindelsen, og som finansierer Øresundsindex, i en pressemeddelelse.

Indekset vil én gang årligt vurdere regionens almentilstand gennem et såkaldt vægtet indekstal, mens der hvert kvartal bliver offentliggjort statistisk baserede trafiktrends.

"Med et tilbagevendende trendbillede får vi den temperaturmåler for Øresundsregionen, som mangler i dag," siger Linus Eriksson, adm. direktør for Øresundsbron, i meddelelsen.

"Vi håber, at Øresundsindex vil hjælpe alle fra enkeltpersoner og virksomheder til politikere med at blandt andet gribe mulighederne, drage erfaringer og træffe kloge beslutninger i og for vores region."

Et bedre beslutningsgrundlag

Indsamling af data og udarbejdelse af de konkrete analyser baseret på bl.a. interview med pendlere, politikere og virksomheder står det uafhængige dansk-svenske videncenter Øresundsinstituttet for.

"Øresundsindex viser blandt andet trends i rejser og flytninger over Øresund samt i den økonomiske udvikling med særlig fokus på det grænseregionale arbejdsmarked," fortæller Johan Wessman, adm. direktør for Øresundsinstituttet.

"Gennem bedre kendskab til udviklingen håber vi at kunne skabe et bedre grundlag for diskussioner og beslutninger om regionens udvikling."

Forskere fra hhv. Roskilde og Lund Universitet er i gang med at validere metoden bag indekset, før det præsenteres i anden halvdel af april.

Alt i alt bor der omkring fire millioner mennesker i Øresundsregionen, hvor København og Malmø er de største byer.

Ekstra forbindelse over Øresund vil koste statskassen 14 milliarder

Ny Øresund-direktør ser behov for at fjerne flaskehalse på både svensk og dansk side

Jens Kramer: Øresundsregionen er blevet ét sammenhængende bolig- og erhvervsområde

Fru Øresund takker af: Tænk mere grænseoverskridende 

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier