EjendomsWatch

Borgmester: Arkitekters plan for havn på Falster er "storstilet" og "fantastisk"

En helhedsplan for havneområdet i Nykøbing Falster er netop blevet lanceret, og den indeholder bl.a. visionen om et havnebad og en længere promenade som supplement til de kommende boliger. "Det er kun én gang, man får lov til at lave denne type storstilet plan," lyder det fra borgmester.

Første etape af udviklingen ved havnefronten i Nykøbing Falster involverer Bropladsen, der er ment som den nye bydels samlingspunkt. | Foto: Visualisering / C.F. Møller Architects

Arkitektvirksomheden C.F. Møller har leveret en ny helhedsplan for havnen i Nykøbing Falster, der over de næste 10-15 år skal forvandles fra erhvervshavn til et varieret boligområde. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Helhedsplanen, der bærer navnet Guldborgsund Havneby, dækker byens havneområde, som strækker sig over 1,4 kilometer. Her skal der udover boliger opføres en promenade, ligesom der er fokus på grønne områder og aktivitetsmuligheder i og ved vandet.

Målet er ifølge Guldborgsundlistens John Brædder, der er borgmester i kommunen, at "skabe et sted, som bidrager positivt til Nykøbing og til hele Guldborgsund, hvor der er adgang for alle."

"Det er kun én gang, man får lov til at lave denne type storstilet plan for det vigtige område i Nykøbing, og helhedsplanen imødekommer i mine øjne helt fantastisk de visioner, vi politikere har til havneområdet og de mange indspil, som borgerne er kommet med," siger John Brædder i meddelelsen.

Langs den eksisterende kaj bygges nye boligkvarterer og en promenade fra nord til syd binder hele området sammen. | Foto: Visualisering / C.F. Møller Architects
Langs den eksisterende kaj bygges nye boligkvarterer og en promenade fra nord til syd binder hele området sammen. | Foto: Visualisering / C.F. Møller Architects

C.F. Møllers helhedsplan indeholder også et havnebad i forbindelse med en mulig gang- og cykelbro over sundet mellem Falster og Lolland. Placeringen kan dog tilpasses i tilfælde af, at broprojektet ikke lader sig gennemføre.

Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller, fortæller, at helhedsplanen er skabt "med stor ydmyghed og respekt for havnens historie og de mange input fra borgerne og andre interessenter og aktører," ligesom man har brugt erfaringen fra lignende projekter i ind- og udland.

"Havnen i Nykøbing F. bliver således et helt unikt sted, som er tilpasset præcis Nykøbing Falster og ikke vil kunne findes andre steder i verden," lyder det fra Julian Weyer.

Detailhandel bliver ikke en del af det kommende havneområde, da man ikke ønsker at skabe konkurrence med midtbyens eksisterende butiksliv.

Helhedsplanen, der skal føres ud i livet over flere etaper, vil arkitekterne fra C.F. Møller præsentere for offentligheden ved tre kommende dialogmøder på havnen i Nykøbing Falster.

Det har tidligere været fremme, at man fra kommunens side har allokeret 100 mio. kr. til at udvikle havneområdet sammen med en række endnu unavngivne investorer.

C.F. Møller skal trække investorer til Falster med ny udviklingsplan

Lokale investorer bag erhvervsprojekt til 80 mio. kr. på Falster 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier