EjendomsWatch

Aalborg vil skabe nyt bykvarter i byens første erhvervsområde

Respekt for fortiden er noget som kommer til at præge skabelsen af nyt bykvarter, som får navnet Hjulmagerkvarteret i Aalborg. Projektet strækker sig over 235.000 kvadratmeter i centrum af Aalborg.

Et nyt bykvarter forventes at skyde op i de kommende år i Aalborg. | Foto: PR/Kjær og Richter

Aalborg vil have et nyt bykvarter med boliger, kontorarealer, butikker og caféer. Kvarteret, som har fået navnet Hjulamgerkvarteret, ligger i centrum af den nordjyske by og kommer til at strække sig over 235.000 kvadratmeter.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Planen er, at nogle af bygningnerne skal bevares, som de er, for at respektere fortidens aner, fremgår det af pressemeddelelsen. Kvarteret rummer nemlig byens første erhvervskvarter.

"Selv om udtjente erhvervsbygninger ikke nødvendigvis har en stor bevaringsmæssig værdi som bygning, kan de godt have stor kulturhistorisk værdi for et byområde – og det vægter vi højt i det kommende Hjulmagerkvarter. Eksempelvis huser området flere værksteder, som vil egne sig fremragende til innovative iværksættere," forklarer Peder Baltzer, stadsarkitekt ved Aalborg Kommune, i pressemeddelelsen.

Det fremgår også, at der i kvarteret er indtænkt klimaløsninger, som skal sikre bydelen mod fremtidens klimaudfordringer. Ligeleledes fremgår det, at der er hentet inspiration til kvarteret fra Manchester i England.

"Udviklingen af Hjulmagerkvarteret foregår i flere tempi, hvor hvert delområde af kvarteret får hver sin identitet og særpræg," forklarer Peder Baltzer i meddelelsen.

Det fremgår ikke, hvornår projektet forventes at stå færdigt, men der står, at projektet er i fuld gang, og at der i løbet af de kommende år vil blive sat gang i konkrete byggeprojekter.

Papirpenge løfter resultatet: Likviditeten svinder ind hos nordjysk udvikler

Nordjysk udvikler køber nedlagt plejehjem i Aalborg og bygger 55 andelsboliger

Aalborg-rødder åbnede for sygehuskøb til 225 millioner – nedrivning er sandsynlig

Lokal investorkreds med Søren Enggaard i front står bag køb af Aalborg-sygehus 

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier