EjendomsWatch

Aalborg vil skabe nyt bykvarter i byens første erhvervsområde

Respekt for fortiden er noget som kommer til at præge skabelsen af nyt bykvarter, som får navnet Hjulmagerkvarteret i Aalborg. Projektet strækker sig over 235.000 kvadratmeter i centrum af Aalborg.

Et nyt bykvarter forventes at skyde op i de kommende år i Aalborg. | Foto: PR/Kjær og Richter

Aalborg vil have et nyt bykvarter med boliger, kontorarealer, butikker og caféer. Kvarteret, som har fået navnet Hjulamgerkvarteret, ligger i centrum af den nordjyske by og kommer til at strække sig over 235.000 kvadratmeter.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Planen er, at nogle af bygningnerne skal bevares, som de er, for at respektere fortidens aner, fremgår det af pressemeddelelsen. Kvarteret rummer nemlig byens første erhvervskvarter.

"Selv om udtjente erhvervsbygninger ikke nødvendigvis har en stor bevaringsmæssig værdi som bygning, kan de godt have stor kulturhistorisk værdi for et byområde – og det vægter vi højt i det kommende Hjulmagerkvarter. Eksempelvis huser området flere værksteder, som vil egne sig fremragende til innovative iværksættere," forklarer Peder Baltzer, stadsarkitekt ved Aalborg Kommune, i pressemeddelelsen.

Det fremgår også, at der i kvarteret er indtænkt klimaløsninger, som skal sikre bydelen mod fremtidens klimaudfordringer. Ligeleledes fremgår det, at der er hentet inspiration til kvarteret fra Manchester i England.

"Udviklingen af Hjulmagerkvarteret foregår i flere tempi, hvor hvert delområde af kvarteret får hver sin identitet og særpræg," forklarer Peder Baltzer i meddelelsen.

Det fremgår ikke, hvornår projektet forventes at stå færdigt, men der står, at projektet er i fuld gang, og at der i løbet af de kommende år vil blive sat gang i konkrete byggeprojekter.

Papirpenge løfter resultatet: Likviditeten svinder ind hos nordjysk udvikler

Nordjysk udvikler køber nedlagt plejehjem i Aalborg og bygger 55 andelsboliger

Aalborg-rødder åbnede for sygehuskøb til 225 millioner – nedrivning er sandsynlig

Lokal investorkreds med Søren Enggaard i front står bag køb af Aalborg-sygehus 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier