EjendomsWatch

Papirpenge løfter resultatet: Likviditeten svinder ind hos nordjysk udvikler

Aalborg-baserede Calum har skruet ned for afkastkravet på koncernens ejendomsportefølje, hvilket får resultatet til at hamre op i 2020. Samtidig er likviditeten halveret, og gælden vokser med en halv milliard.

Direktøren for Calum, tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, afviser at kommentere årsregnskabet for den nordjyske udvikler. | Foto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix

På overfladen ser det ud til, at den nordjyske ejendomsudvikler Calum har haft et fremragende 2020, hvor både bundlinjen og egenkapitalen er vokset. Men dykker man ned i koncernens årsrapport, ser billedet mindre rosenrødt ud.

Fremgangen skyldes nemlig papirpenge; positive værdireguleringer på bekostning af faldende afkastkrav. Imens vokser gælden, og likviditeten er på bare ét år blevet halveret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier