EjendomsWatch

Lokal investorkreds med Søren Enggaard i front står bag køb af Aalborg-sygehus

Med ejendomsselskabet Søren Enggaard i spidsen er det to lokale familier, der overtager Sygehus Nord i Aalborg for over 225 mio. kr. Hos Søren Enggaard, der har haft et trecifret millionoverskud de seneste år tilsammen, overvejer man at skabe et bymiljø a la københavnske Torvehallerne.

Luftfoto af det nu solgte Sygehus Nord i det centrale Aalborg. | Foto: PR / EDC

Bag købet af Sygehus Nord i det centrale Aalborg, der blev offentliggjort tidligere på ugen, og som løber op i 225,8 mio. kr., står en lokal investorgruppe i form af selskabet Nordud A/S med et af landsdelens største ejendomsselskaber Søren Enggaard i front. Det skriver erhvervsmægleren Nordicals Aalborg, der har rådgivet køber i forbindelse med handlen, i en pressemeddelelse.

Udover Søren Enggaard består ejerkredsen i Nordud af HCK Holding Aalborg A/S ejet af familien Colding-Kristensen samt Regulus A/S, som familien Fristrup står bag.

Ifølge Carsten Enggaard, adm. direktør hos Søren Enggaard, vil investorgruppen arbejde for "at skabe en attraktiv bydel med liv og et godt miljø" i området, der i dag lægger jord til ni ejendomme bestående af 16 bygninger og et grundareal på næsten 26.000 kvm.

"Området ved Reberbansgade er et lille latinerkvarter med food court og et pulserende liv. Tankerne kunne måske ledes hen på etablering af et miljø, som det der er skabt ved Torvehallerne i København. Udvikling af ejendommen vil ske i tæt samarbejde med planmyndigheder og politikere," siger Carsten Enggaard i meddelelsen.

Virksomheden Søren Enggaard, der har haft et overskud på over 300 mio. kr. i alt siden 2017, har de seneste 15 år samarbejdet med netop Nordicals om udviklingen af den tidligere industrigrund Eternitten, der bl.a. består af boliger, kontorer og butikker.

"Erfaringerne fra denne sag og andre store udviklingsprojekter bringer vi sammen med os ind i det fremtidige udviklingsarbejde, som nu for alvor kan begynde at tage form på Sygehus Nord grunden i et tæt samarbejde med Aalborg Kommune," siger Nordicals-partner Kim Jacobsen og kalder den nuværende opgave for en af de "lidt atypiske udviklingscases."

De nye ejere overtager tidligst ejendommen i begyndelsen af 2023, når Region Nordjylland er flyttet ud.

BDO har været økonomisk rådgiver for køber, mens advokatfirmaet Hjulmandkaptain har medvirket som juridisk rådgiver.

Nordicals Aalborg fortsætter som erhvervsmægler og rådgiver for køber i den kommende udvikling af området.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har ageret rådgiver for sælger, Region Nordjylland, der skal bruge pengene fra salget af Sygehus Nord til at medfinansiere det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

Lokal investor overtager sygehus i midten af Aalborg efter trecifret millionhandel

EDC-mægler skal sælge 42.000 kvm sygehusejendom i Aalborg: "En stor sag" 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier