EjendomsWatch

Regeringen vil have mere natur i byerne – og udvikle lufthavn og Lynetteholm

Statsminister Mette Frederiksen (S) fremlægger udspil, der skal gøre danske byer grønnere. Samtidig skal Lynetteholm og Københavns Lufthavn udvikles.

Statsminister Mette Frederiksen (S), indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), miljøminister Lea Wermelin (S) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) holder pressemøde om udspillet Tættere på - Grønne byer og en hovedstad i udvikling onsdag 26. maj 2021. | Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Regeringen vil have renere luft og mere natur i byerne med nyt udspil, der hedder "Grønne byer og en hovedstad i udvikling".

Udspillet indeholder en stribe initiativer, der skal give mere natur og idræt i byerne, mens man slår ned på eksempelvis dieselbiler og luftforurening.

"Den ene del af initiativerne skal bidrage til, at byer i hele landet bliver endnu grønnere og endnu bedre at leve i. Med renere luft, med grønnere biltrafik og med mere plads til naturen."

"Den anden del af initiativerne retter sig mod hovedstadsområdet," står der i udspillet.

For byer i hele landet involverer udspillet mulighed for forbud mod dieselbiler uden partikelfilter, områder kun for elbiler og forbud mod gamle brændeovne. Samtidigt skal der være mere ladeinfrastruktur og mere bynatur.

"Ligesom det er lykkedes at få rent badevand i havnen i blandt andet København, Aarhus og Aalborg, skal det også lykkes at gøre luften i byerne renere."

"Derfor skal kommunerne have nye muligheder for at nedbringe luftforureningen," står der i udspillet.

I København har udspillet fokus på flere idrætsfaciliteter og udvikling af store projekter som Køge Bugt Strandpark, Lynetteholmen og udvikling af Københavns Lufthavn.

Og også i København er der fokus på, at der kommer mere natur i byen.

"Luften skal være ren i hovedstadsområdet. Det kræver blandet andet, at luftforureningen fra de krydstogtskibe, der anløber Københavns havn, mindskes."

"Der skal rejses ny skov, der kan styrke biodiversiteten og skabe nye grønne åndehuller. Og så ønsker regeringen at sende et klart signal om Lynetteholm som en ny bydel, hvor natur og bæredygtighed er i højsædet," skriver regeringen i udspillet.

Udspillet er en del af en samlet politik om at hjælpe områderne uden for de store byer. Torsdag vil regeringen eksempelvis fremlægge sine planer for udflytning af uddannelser ud af de større byer.

Arkitektfirmaet Cobe vinder konkurrence om Jernbanebyen i København 

Randers jagter investor med "dybe lommer og langt sigte" til udvikling af 170.000 kvm

Sophie Hæstorp roser Lynetteholmen og lover mere borgerinddragelse 

Mere fra EjendomsWatch

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier