EjendomsWatch

Investor slår pjalterne sammen med KPC om at udvikle 30.000 kvm i Albertslund

Nye boliger tæt ved den kommende letbane indgår i planerne for et ud af 11 kvarterer i et 160.000 kvm stort udviklingsområde.

Foto: PR-visualisering: Albertslund Kommune

Det første konkrete projekt skydes nu i gang i det 160 hektar store Hersted-område i Albertslund, hvor i alt 11 nye kvarterer ifølge kommunen skal udvikles frem mod 2045.

Det er Herning-entreprenøren KPC, der sammen med selskabet Property Partners, har et projekt klar om at udvikle kvarteret Stationsbyen, lige ved den kommende letbanestation Glostrup Nord.

"Vores konkrete planer omfatter opførelse af i alt 30.000 kvm, hvoraf anslået 1500 kvm forventes udlagt til dagligvarehandel. Herudover planlægges der etableret et antal mindre butikker i Bygaden samt attraktive lejeboliger i varierende størrelser. Vi glæder os til første spadestik, som forventeligt kan tages i sommeren 2022," udtaler Johan Gottschalck, projektdirektør i KPC, i en pressemeddelelse.

De 11 kvarterer, der i alt skal huse 1100 boliger, skal bindes sammen af rekreative boulevarder, hvor nogle af vejbanerne omdannes til langstrakte parker.

Boliger og erhverv

Albertslund Kommune har beskrevet den overordnede vision for området i ”Masterplan Hersted 2045”, og det er kommunens ambition at omdanne Hersted til en levende bydel med både boliger og erhverv, så området kommer til at tiltrække såvel nye borgere som nye virksomheder og investeringer, lyder det.

"Det her er et eksempel på den ambitiøse, grønne og omfangsrige byudvikling, som foregår rundt omkring i Albertslund. Af andre eksempler kan jeg nævne Coop Byen og området med det gamle Vridsløselille Fængsel. Og det her er et konkret bevis på, at letbanen fører udvikling og investeringer med sig til gavn for Albertslund og hele området," udtaler borgmester Steen Christensen (S)

Letbane er drivkraft

KPC og Property Partners har tidligere arbejdet sammen på dele af udviklingen af "Tulipgrunden" i Vejle og er pt. i gang med større boligprojekt på "Thorgrunden" i Randers.

"Vi er glade for at få KPC ind som partner på udviklingen af projektet. Vi har ejet ejendommen i mange år. Det har hele tiden været målet at udvikle et projekt, når den nye letbane bliver etableret. Vi er nu så heldige, at den nye station Glostrup Nord er placeret direkte ud for vores ejendom," udtaler Jesper Larsen, direktør og medejer af Property Partners samt indtil i år direktør Holstebro Udvikling, som Færchfonden ejer sammen med den lokale kommune.

Det er målsætningen at skabe omkring 12.000 nye boliger og dermed tiltrække 24.000 nye borgere samt tusindvis af nye arbejdspladser til kommunen i løbet af de kommende årtier. ”Masterplan Hersted 2045” blev godkendt af Albertslund Kommune i maj 2020 og er et af hovedstadsområdets største byudviklingsprojekter uden for selve København.

ATP dropper boligbyggeri i skovområde vest for København

Sælger melder om stor interesse for Albertslund-fængsel: "Pris har betydet meget"

Albertslund vil lave ny bydel på størrelse med Nordhavn 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier