EjendomsWatch

ATP dropper boligbyggeri i skovområde vest for København

ATP Ejendomme skrotter nu idéen om at opføre boliger på Radiogrunden i udkanten af Vestskoven i Albertslund, da området alligevel ikke kan gøres til byzone. I stedet kan grunden ende med at blive brugt til kontor og erhverv.

Radiogrunden nord for Gl. Landevej i Albertslund har fået sit navn på grund af TDC's gamle radiostation i udkanten af Vestskoven. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

ATP Ejendommes idé om at opføre boliger på Radiogrunden nord for Gl. Landevej i Albertslund bliver ikke til noget, selvom der ifølge lokalplanen for området i udkanten af Vestskoven var muligheder for det, fremgår det af en kommunal orienteringssag. Det skriver SN.dk.

En håndfuld partier i byrådet bestående af Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Alternativet har tidligere argumenteret for, at der bør lægges større vægt på natur og miljø end på byudviklingen i netop dette område.

"På grund af mange byudviklingsprojekter i byen, vil det ikke være muligt at flytte de dele af området som ligger i landzone til byzone de næste mange år," siger Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S) og nævner det 160 hektar store bydelsprojekt i Hersted Industripark som eksempel.

Pensionsselskabet vil nu undersøge mulighederne for at renovere de eksisterende, tomme bygninger på grunden eller erstatte dem med nye, der kan lejes ud som kontor eller erhverv. Ifølge borgmesteren er formålsbestemmelsen for bebyggelsen "meget snæver."

ATP Ejendomme skrotter satsning på plejeboliger og sælger til PFA og OK-Fonden

ATP Ejendomme: Shoppingcentre bliver en god investering igen 

Storkunder søger væk fra ATP Ejendomme: Millioner i leje glipper

Albertslund vil lave ny bydel på størrelse med Nordhavn 

Sælger melder om stor interesse for Albertslund-fængsel: "Pris har betydet meget" 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier