EjendomsWatch

Albertslund vil lave ny bydel på størrelse med Nordhavn

Der skal opføres 12.000 nye boliger frem mod 2045 i området, der ligger klos op ad den nye letbane. Kommunen leder efter investorer til projektet.

En visualisering af den nye bydel i Albertslund, der skal ligge i området, der i dag hedder Hersted Industripark. | Foto: PR / Albertslund Kommune

Kommunalbestyrelsen i Albertslund har sendt en masterplan, der skal omdanne den 160 hektar store Hersted Industripark til en ny bydel, i høring og går samtidig på jagt efter interesserede investorer.

Området, der er på størrelse med Nordhavn i København og ligger ved den kommende letbane, skal indeholde 12.000 nye boliger med plads til 24.000 borgere og danne ramme for flere tusinde nye arbejdspladser, oplyser Albertslund Kommune i en pressemeddelelse onsdag.

"Vi trækker skoven ind i byen og vil skabe nye og blandede bydele med både attraktive boliger og erhverv, som hånd i hånd skaber et vitalt liv ved den kommende letbane. Det skal bidrage til et stærkere, rigere og mere selvstændigt Albertslund," udtaler borgmester Steen Christiansen (S) i meddelelsen.

Masterplanen dækker området, der ligger lige ud til Vestskoven, og hvor den kommende letbane vil forbinde bydelen med resten af hovedstadsområdet. Planen skal medvirke til at gøre Albertslund grønnere og mere bæredygtig ved blandt andet at indsnævre eksisterende veje og etablere cykelstier, fortove og parker.

Udviklingen kommer til at foregå i tre faser, så området forventes at stå færdigt tidligst i 2045.

Selskabet Urban Creators er rådgivere på masterplanen, der er blevet udarbejdet med inddragelse af en lang række grundejere, borgere og samarbejdspartnere i form af interviews og stormøder.

Før arbejdet kan gå ind i næste etape, er Albertslund Kommune gået i gang med at opsøge interesserede udviklere og investorer.

På mødet, hvor masterplanen blev sendt i høring, blev det desuden besluttet at sætte gang i lokalplanarbejdet med det første konkrete udviklingsprojekt, der skal omdanne et erhvervsområde i industriparken til boliger.

Solrød sender bæredygtigt boligprojekt i udbud

Overborgmester vil fortsætte byggeboom i København mindst 12 år endnu

By & Havn forudser mangel på boligbyggeretter de næste fire til fem år

Freja-direktør: Vi kan gøre mere for bæredygtigt byggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier