EjendomsWatch

Transportminister skyder jyske motorvejsdrømme ned

En motorvej langs den gamle Hærvej op gennem Jylland bliver ikke en del af efterårets infrastrukturudspil fra regeringen, siger transportministeren. Han peger på, at andre projekter har en bedre samfundsøkonomi.

Den heftigt trafikerede østjyske motorvej E45 bliver ikke aflastet af en ny midtjysk motorvej foreløbig, hvis det står til transportministeren. Foto: Mikkel Berg Pedersen

En ny motorvejsforbindelse til 16-17 mia. kr. til gavn for fremkommelighed og erhvervsudvikling i Midt- og Vestjylland bliver ikke til noget foreløbig.

Det siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til Børsen forud for, at regeringen til efteråret fremkommer med sin plan for, hvordan infrastrukturen herhjemme skal udbygges de næste ti år.

Til avisen siger han, at "det måske er et af de projekter, der ligger længere ude i fremtiden, end det tidligere har gjort. Simpelthen pga. rå økonomi, og fordi den samfundsmæssige forrentning er så dårlig, som den er."

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzsen holder fast i, at byggestarten til motorvejen skal ske i 2023, og hos den Viborg-baserede transportvirksomhed JP Group, der kan imødese 90 km landevej mellem Viborg og Vejle en rum tid endnu, kalder man over for Børsen ministerens udmelding for "en erhvervsmæssig katastrofe."

Transportkoncern investerer 2 mia. kr. i Horsens

MG Real Estate bygger logistikcenter på 80.000 kvm ved Fredericia

Femern-forbindelsen spås at give Trekantområdet øget konkurrence

Novo Nordisk udvider Kalundborg-fabrik for 800 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier