Elf Development løfter toplinjen 20 pct. og lover resultatfremgang i år

Den ejerledede ejendomsudvikler fortsætter sin ekspansion, udvider organisationen og venter et 2020-resultat, der væsentligt vil overstige de 121 mio. kr., der var tilbage på bundlinjen i 2019.
Ludvig Find er ejer og direktør (CEO), mens Andreea Kaiser er investeringsdirektør (CIO) hos Elf Development | Foto: PR / Elf Development
Ludvig Find er ejer og direktør (CEO), mens Andreea Kaiser er investeringsdirektør (CIO) hos Elf Development | Foto: PR / Elf Development

Ejendomsudvikleren Elf Development, der også besidder en portefølje af investeringsejendomme for 1,4 mia. kr., kom ud af 2019 med et resultat, som ledelsen selv betegner som solidt.

Omsætningen nåede lige over den halve mia. kr. – 501 mio. kr. – hvilket er en fremgang på små 20 pct., men dog stadig et stykke under rekordåret 2017, da Elf Developments toplinje lød på 862 mio. kr.

”Vi vurderede i 2019, at ejendomsmarkedet befandt sig i et sencyklisk stadie, og valgte på den baggrund en konservativ investeringsstrategi uden køb af jord til udvikling," lyder det fra adm. direktør og ejer Ludvig Find i en pressemeddelelse.

Bundlinjen efter skat endte på 121 mio. kr., hvori der dog indgår positive værdireguleringer af selskabets ejendomme på 57 mio. kr. Før skat lød resultatet på 153 mio. kr.

"I et sencyklisk marked, hvor vi har outsourcet ejendomsadministration af investeringsporteføljen og haft fokus på geografisk ekspansion og bæredygtig udvikling, udgør årets økonomiske resultat et solidt fundament for de kommende år," fortsætter han.

Heri indgår også et øget fokus på bæredygtighed:

”I dag er vores kunder ikke villige til at betale ekstra for bæredygtighedscertificering, men vi har besluttet at påtage os denne omkostning, da vi betragter det som en god investering, der vil gøre en forskel for både købere og miljøet på langt sigt”, siger Andreea Kaiser, der er investeringsdirektør (CIO) hos Elf Development i meddelelsen.

Egenkapitalen er opgjort til 745 mio. kr. og rækker til en solvens på 28 pct., hvilket er højere end mange andre udviklere og entreprenører. Den finansielle målsætning lyder dog på 30 pct.

I 2019 igangsatte virksomheden byggeriet af 135 nye boliger, mens 200 boliger blev afleveret.

Det er især Irmabyen i Rødovre, hvor Elf Development er en central udvikler med i alt 1000 nye boliger på de 135.000 kvm, der fuldt udbygget vil huse 3000 beboere. Foreløbig er 1300 flyttet ind, oplyser virksomheden, der venter resultatfremgang i år.

"Med udgangspunkt i en fornuftig risikobalanceret igangsat byggeproduktion, byggeretsportefølje samt en attraktiv investeringsportefølje, forventer vi, at resultatet for 2020 vil overstige dette års resultat," skriver selskabet i sin årsrapport. I pressemeddelelsen er der tilføjet "væsentligt."

Medarbejderstaben er siden 2015 forøget fra 12 til 31 medarbejdere.

Dansk udvikler skyder gang i sidste fase af byggeprojekt med 200 boliger i Malmö

Elf Development køber delvist fredet erhvervsejendom for trecifret millionbeløb

Elf henter ny finansdirektør hos Goldschmidt

Elf Development henter ny regionsdirektør hos Bricks  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også