EjendomsWatch

20 etagers højt hybridhus skal bygges i Aarhus

Det bæredygtige byggeri rykker ind i det Sydhavnskvarter i Aarhus. Arkitektvirksomheden Lendager Group står bag et 20 etagers kontorbyggeri af træ.

Det eksisterende skal i høj grad spille sammen med det nye i Sydhavnskvarteret. | Foto: A. Enggaard

Et hus af affaldstræ og genbrugsbeton på 70 meter skal bygges på det nye Sydhavnskvarter i Aarhus, hvis det står til det københavnske arkitektfirma Lendager Group, skriver JP Aarhus.

Kontorbyggeriet, som det bliver, vil få navnet TR3 og bliver én bygning i 20 etager og to bygninger i syv etager.

"Det bliver et læringshus, hvor vi undervejs finder ud af, hvad der kan lade sig gøre," siger Niklas Nolsøe, en af arkitekterne bag, og understreger, at det netop er derfor, man har også taget Aarhus Kommune med ind som samarbejdspartner på projektet til at overskue regler undervejs.

Udover Aarhus Kommune, hvor byrådet skal godkende forslaget onsdag, er også pensionsselskabet PFA, Kilden & Hindby og arkitekterne Briq en del af samarbejdet.

Byggeriet kommer blandt andet til at ligge nær Danske Banks nye hovedkvarter i Aarhus.

Nu kan der igen bygges højt ved havnen

Dansk arkitekt jagter kapital til bæredygtighedsprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier