EjendomsWatch

20 etagers højt hybridhus skal bygges i Aarhus

Det bæredygtige byggeri rykker ind i det Sydhavnskvarter i Aarhus. Arkitektvirksomheden Lendager Group står bag et 20 etagers kontorbyggeri af træ.

Det eksisterende skal i høj grad spille sammen med det nye i Sydhavnskvarteret. | Foto: A. Enggaard

Et hus af affaldstræ og genbrugsbeton på 70 meter skal bygges på det nye Sydhavnskvarter i Aarhus, hvis det står til det københavnske arkitektfirma Lendager Group, skriver JP Aarhus.

Kontorbyggeriet, som det bliver, vil få navnet TR3 og bliver én bygning i 20 etager og to bygninger i syv etager.

"Det bliver et læringshus, hvor vi undervejs finder ud af, hvad der kan lade sig gøre," siger Niklas Nolsøe, en af arkitekterne bag, og understreger, at det netop er derfor, man har også taget Aarhus Kommune med ind som samarbejdspartner på projektet til at overskue regler undervejs.

Udover Aarhus Kommune, hvor byrådet skal godkende forslaget onsdag, er også pensionsselskabet PFA, Kilden & Hindby og arkitekterne Briq en del af samarbejdet.

Byggeriet kommer blandt andet til at ligge nær Danske Banks nye hovedkvarter i Aarhus.

Nu kan der igen bygges højt ved havnen

Dansk arkitekt jagter kapital til bæredygtighedsprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier