EjendomsWatch

Vrangvillige banker tager livet af projekt med andelsboliger i Taastrup

Salget af andelsboligerne i Æblelunden er ikke gået hurtigt nok, så i stedet skal de 59 boliger i Taastrup sælges som lejelejligheder. Udvikler og bygherrer har oplevet, at tilbageholdende banker er grunden til det manglende salg.

Byggeriet af de 59 boliger blev skudt i gang tidligere på året af blandt andet byens borgmester. Foto: Æblehaven PR

Planen om en større andelsforening i Taastrup er droppet, og i stedet skal det allerede igangsatte projekt laves til lejeboliger.

Det skriver mediet SN.dk, der har talt med projektudvikler og bygherre bag byggeriet.

Projektet Æblelunden med 59 boliger blev skudt i gang 26. september, men for at en andelsforening kan stiftes, skal der sælges 60 pct. af boligerne.

Da det tal endnu ikke er opnået, vil man fra svenske Borohus' danske selskab, der er i gang med byggeriet, ikke gå videre ad den vej.

Ifølge projektudvikler Per C. Hansen, handler det om, at bankerne ikke har villet låne penge til andelskøberne, fortæller han til mediet.

Det bakkes op af Göran Nergården, der er adm. direktør i Borohus:

"Vi har nøje overvejet sagen og gennemgået salgsforholdene og udsigten til at kunne gennemføre det inden for byggeperioden. Vi oplever, at bankerne er meget tilbageholdende med at yde finansiering til indsatsen, og det gør salget meget usikkert. Vi beklager, at vi ikke har kunnet gennemføre andelsboliger i Æblelunden," siger han til mediet.

Det er forsat planen, at lejelejlighederne skal stå færdige i starten af 2021.

Core Property køber endnu et byggefelt i Høje Taastrup-bydel

Skanska udlejer 9250 kvm i nyt kontorkompleks

Høje Taastrup får nyt bofællesskab med 150 boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier