EjendomsWatch

Freja-direktør: Vi kan gøre mere for bæredygtigt byggeri

Når Freja Ejendomme sælger grunde og ejendomme, har selskabet selv et ansvar for at sørge for, at en større del af de nybyggerier, der bliver opført på grundene, bliver bæredygtige både økonomisk, socialt og klimamæssigt, siger direktør.

Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme. Foto: PR / Freja

Der er behov for mere bæredygtighed i byggeriet, og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme skal blive bedre til at støtte op om bæredygtighed ved eksempelvis at gøre det nemmere for køber at lave et bæredygtigt projekt, når Freja sælger en ejendom.

Freja arbejder med en standard for sine egne projekter, der indebærer, at der tages stilling til økonomi, klima og energi, arkitektonisk kvalitet og social bæredygtighed, og selskabet så gerne, at købere af tidligere Freja-ejede ejendomme byggede videre på den bæredygtige filosofi, skriver Frejas egen udgivelse Freja Magasinet.

Men det nytter ikke noget bare at kræve mere bæredygtighed fra køberne.

"Vi byggeri jo ikke selv. For så vidt kunne vi opstille masser af miljømæssige forudsætninger for et salg. Men hvis vi stiller for mange krav uden at udvikle og formidle de umiddelbare bæredygtige potentialer, vil køber i dag have reduceret prisen ud fra det argument, at det gør byggeriet dyrere. Vi skal være bedre til at arbejde med det som et potentiale og en ekstra kvalitet," siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja, til magasinet.

Han tilføjer, at Freja Ejendomme selv skal blive bedre til at sørge for, at det, i den pakke selskabet sælger, er så nemt som muligt at lave et bæredygtigt projekt og få det certificeret.

Freja Ejendomme får tre på stribe med handler i Aarhus, Randers og Storkøbenhavn

Københavnsk selskab køber fredet ejendom i Helsingør

Freja Ejendomme vil skabe bycentrum i nedlagt fængsel i Albertslund

Freja Ejendomme udvider sin portefølje med godt 300 millioner kroner

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier