Solrød sender bæredygtigt boligprojekt i udbud

Kommunen har en vision om et grønt, bæredygtigt byggeri, der skal fungere som en byport mod syd med boliger til forskellige behov. Borgmester har høje forventninger.
Solrød Kommune sender en knap 40.000 kvm stor grund i udbud til "fyrtårnsprojekt". | Foto: PR/Solrød Kommune.
Solrød Kommune sender en knap 40.000 kvm stor grund i udbud til "fyrtårnsprojekt". | Foto: PR/Solrød Kommune.

Solrød Kommune sender en knap 40.000 kvm stor grund ud til Cordozavej og S-banen i udbud, hvor kommunen vil have opført et såkaldt bæredygtigt fyrtårnsprojekt med op mod 350 nye boliger.

Kommunens plan er, at der skal opføres et "markant vartegn, der hviler på bæredygtighed og rummer boligmuligheder for både den enlige, det ældre par, der leder efter noget mindre at slå sig ned i, og børnefamilien," fremgår det af en pressemeddelelse.

"Byrådet har en vision om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Den vision skal afspejle sig i kvaliteten af det fyrtårnsbyggeri, vi vil opføre, og vi har store forventninger til projektet. Det skal være fremtidens bæredygtige, klimavenlige boligbyggeri og et projekt, vi kan være stolte af," udtaler Niels Hörup (V), borgmester i Solrød Kommune, i meddelelsen.

Projektet, som byrådet besluttede at sende i udbud på juni måneds byrådsmøde, hvor kommuneplantillægget også blev vedtaget, har sin rod i en budgetaftale for 2018-2021 og skal vurderes ud fra de tre perspektiver arkitektur, variation i boligtyper- og størrelser samt bæredygtighed.

Kommuneplantillægget tillader en maksimal højde på ni etager, der gradvist skal blive lavere ned til to etager hen imod nabobyggeriet Havfruens Kvarter. Der kan maksimalt etableres 350 boliger, og mindst 20 pct. af arealet skal friholdes til grønne arealer og regnvandsbassiner.

Byggeriet skal have et arkitektonisk moderne udtryk, der kan give området særkende, og fungere som en byport mod syd. Det skal også rumme varierende boligtyper og størrelser, der giver plads til forskellige slags husstande, og spille sammen med naboarealerne.

Desuden skal byggeriet hvile op en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, fremgår det. Byggeriet skal DGNB-certificeres, hvilket kræver at det er miljømæssigt bæredygtigt, men også økonomisk og socialt bæredygtigt.

Boligselskab går all in på træhuse – vil bygge for 500 mio. kr.

Finansministeren: Kommuner skal prioritere deres anlægsbudgetter bedre

150 boliger på vej ved Coop-hovedsæde i Albertslund

Stigende ejendomspriser i hovedstaden smitter af på Østsjælland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også