EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Kommuner bør være påpasselige med højt havnebyggeri

Jo højere man bygger, jo flere penge kan man tjene. Men nu advarer Dansk Byggeri de danske kommuner mod at være for hurtige til at give grønt lys til havnebyggerier.

Nybyggeri i Nordhavn i København. | Foto: Jens Dresling/Politiken.

Kommunerne skal tænke sig om, før de sætter nye højhuse i søen ved områder med udsigt til vandet, som det er tilfældet med et planlagt byggeri på Honnørkaj i Haderslev.

Det skriver Jydskevestkysten Aabenraa.

Honnørkaj-byggeriet skal bestå af ca. 60 ejerlejligheder på mellem 115 og 220 kvm.

"Kommunen skal sørge for hensynet til lokalområdet og det miljø, som er på stedet. Kommunen skal først og fremmest have en langsigtet plan, der forhindrer hovsaløsninger. Vi har eksempler på, at kommuner først tillader byggeri med havudsigt lidt bagved, og så kommer der siden hen to eller tre gange tilladelser til nye byggerier, som tager udsigten fra dem bagved, der ellers troede, de havde købt en havudsigt. Det skal man undgå," siger Michael H. Nielsen, direktør for Dansk Byggeri, til Jydskevestkysten.

Han tilføjer, at det giver god mening, at man som investor vil kapitalisere mest muligt på sin investering, ved at sælge havudsigten fem gange frem for én gang i stueplan.

Helge C. Jacobsen fra den lokale afdeling af foreningen By & Land er en af dem, der forsøger at få politikerne til at bremse byggeriet på Honnørkaj. Han kalder det i foreningens høringssvar til kommunen ganske overflødigt byggeri, der ikke tilfører området og Haderslev noget, som ikke findes i forvejen, skriver Jydskevestkysten.

Boliger i Haderslev skal renoveres for trecifret millionbeløb

Projektudvikler dropper højhusprojekt i Haderslev

Sønderjysk boligselskab kaster sig over rekordstor renovering

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier