EjendomsWatch

Stigende ejendomspriser i hovedstaden smitter af på Østsjælland

Fremgang for hovedstaden er godt nyt for Østsjælland. Her skyder huslejen på kontorer, industrilokaler og butikker i vejret som følgevirkning.

Simon Skou Andersen, adm. direktør hos Oline.dk | Foto: PR

Køge, Roskilde og det øvrige Østsjælland nyder godt af, at ejendomspriserne stiger i hovedstaden. Det viser nye tal fra Oline.dk, der er landets største portal for erhvervslokaler.

"Markedet for erhvervslokaler i Østsjælland går rigtig godt. Lejeniveauerne er steget markant for både butikker, kontorer og lokaler til lager og produktion – og lejen er steget både på et og fem års sigt. Det er et tegn på, at erhvervslivet i Roskilde, Køge og nabokommunerne har vind i sejlene, og faktisk er Østsjælland samlet set det område, som oplever den største fremgang i landet for erhvervslokaler," siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk.

Tallene viser, at lejeniveauet for butikker i Østsjælland er steget lige knap 32 pct. siden kriseåret 2011. Det er næsten fem gange hurtigere end stigningen på landsplan og næsten på højde med lejeboomet i selve hovedstaden på 39 pct., skiver virksomheden i meddelelsen.

Butikslokalerne følger med

Inden for det seneste år er lejen for butikslokaler i Østsjælland steget knap syv pct. På landsplan er gennemsnittet tæt på nul, og fem af de ti landsdele i undersøgelsen har endda oplevet faldende lejepriser.

Et tilsvarende billede gælder for kontorer. Her er lejeniveauet hos Roskilde, Køge og naboerne steget 11,2 pct. på fem år. Det er en dobbelt så høj stigning som på landsplan, og tallet bliver kun overgået af København. Inden for det seneste år er kontorlejen i det østsjællandske steget 9,5 pct., fremgår det videre.

"Hele området ligger tæt på København, og tallene fra Oline.dk afspejler, at erhvervslivet i Østsjælland bliver trukket med af den kraftige vækst i hovedstaden. Området har også lav ledighed, og generelt har indbyggerne pæne indkomster med god købekraft. Både Roskilde og Køge har god motorvejsbetjening og stigende indbyggertal, og især Køge har en del nybyggeri inden for erhverv og får nye butikker i bymidten," siger Torben Engholm, ejendomsmægler og indehaver af Home Erhvervscenter i Roskilde, i meddelelsen.

Oline.dk's definition af Østsjælland dækker over købstadskommunerne Roskilde og Køge, forstadskommunerne Greve og Solrød samt landkommunen Lejre.

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier