EjendomsWatch

Finansiering af ferieresort til 1,3 milliarder sikret

Sønderjylland får nyt ferieresort efter Linak Holding, Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune har sikret de 1,3 mia. kr., projektet kræver.

Arkivfoto af Nordals. Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

I tre år har et udviklingsselskab arbejdet på at finde finansiering til et ferieresort på Nordals i Sønderjylland. Nu har Linak Holding, Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune sikret 1,3 mia. kr. til projektet.

Det skriver de tre partnere bag projektet i en pressemeddelelse, hvor det videre oplyses, at Linak Holding og Bitten & Mads Clausens Fond har etableret et fælles selskab, som bliver ejere af det nye ferieresort.

Peter Clausen, bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond, er godt tilfreds med, at projektet nu bliver en realitet.

"Vi har investeret i Universe Sciencepark, og derfor er det helt naturligt for os at deltage i den videre udvikling af området. Vi kan etablere et bæredygtigt projekt i særdeles smukke omgivelser, som vil tiltrække turister fra hele Danmark. Men forventningen er i høj grad også, at vores tyske naboer, for eksempel fra metropolregionen Hamborg, og gæster fra Holland fremover vil kigge mod Als, når ferien skal planlægges. Så potentialet er meget stort," udtaler Peter Clausen i meddelelsen.

200.000 turister

Projektet indeholder 500 ferieboliger samt et vandland og håbet er, at det vil tiltrække over 200.000 turister til Als om året samt skabet 300 nye arbejdspladser.

"Vi vil gerne være med til at skabe mere vækst og fremgang på Nordals. Det er meget vigtigt for os, at lokalsamfundet er involveret og får noget ud af det her store projekt. Vi er overbeviste om, at det nye ferieresort får stor betydning for hele Als. Derfor er det naturligt, at vi involverer os," siger Bent Jensen, adm. direktør og ejer af Linak, i meddelelsen.

Sønderborg Kommune har investeret 100 mio. kr. i projektet, der bl.a. skal bruges til at etablere en strandpromenade ud mod Lillebælt samt et havbad. Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg, ser frem til at resortprojektet nu kan gå i gang.

"Jeg er glad og stolt over at være nået hertil. Vi har sammen med Linak og BMC lagt mange penge og kræfter i udviklingen af projektet, og i udviklingsselskabet er der lavet et stort og flot arbejde, som vi har stor tiltro til," siger Erik Lauritzen i meddelelsen, hvor han fortsætter:

"Als har rigtig meget at byde på, og med det nye ferieresort rykker vi op i en ny liga. De mere end 200.000 nye turister hvert år vil få meget stor betydning for vores område. Både i forhold til arbejdspladser, men også i forhold til at sikre nye aktiviteter og mere liv. For os der bor her får jo også glæde af det nye resort."

Det er planen, at ferieresortet skal åbne i foråret 2023, mens første spadestik bliver taget inden november 2020.

Dertil er en fase to på tegnebrættet, som bl.a. indeholder 200 sommerhuse og muligheden for at private kan købe sig ind i resortet, når en stabil drift er sikret, fremgår det.

Outlet-planer i Kolding nærmer sig afklaring

Ferieparadis til over en milliard bremses af marsvin

Voldsom forurening fjerner startskud for spadestik på milliardbyggeri i Køge

Nyt kulturhus på Amager skal tegnes af Aart Architects

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier