EjendomsWatch

Ferieparadis til over en milliard bremses af marsvin

Tilladelsen til opførslen af et stort ferieprojekt i Danfoss' hjemby på Als skal nu genvurderes, fordi Naturstyrelsen ikke har vurderet konsekvenserne for naturen godt nok.

Projektet Nordals Ferieresort skal ligge i forbindelse med den nuværende oplevelsespark Universe, som Danfoss i sin tid stod bag. | Foto: Sønderborg Kommune

En klage fra Danmarks Naturfredningsforening har sat en kæp i hjulet for Projekt Nordals Ferieresort. For Natur- og Miljøklagenævnet mener, at konsekvenserne for naturen ikke er vurderet tilstrækkeligt, hvorfor sagen nu skal gå om. Det skriver Jydskevestkysten.

Årsagen er, at det storstilede projekt til 1,3 mia. kr., der har til opgave at trække 560.000 årlige gæster til Nordborg på Als, vil give mere sejlads med motorbåde i området. Men problemet er, at der opholder sig beskyttede marsvin og småhvaler i selvsamme område.

"Vi tager udstrakte hensyn til naturen i projektet. Den er en væsentlig del af ferieresortet. Miljøklagenævnet har reageret ud fra planer om en stor marina. Jeg er næsten sikker på, vi ikke gør brug af den løsning, men finder et alternativ. Vi er ikke vildt foruroliget," siger Bent Larsen, formand for visionsgruppe Nordals, der står bag projektet, til Jydskevestkysten.

Ifølge chefkonsulent Nina Herskind fra Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, tidligere Naturstyrelsen, vil det ikke forsinke projektet betydeligt. Hun mener, at der er tale om en procedurefejl fra styrelsens side og fortæller, at afgørelsen betyder, at Kystdirektoratet på et senere tidspunkt skal vurdere, hvorvidt projektet påvirker marsvinene.

Projektet Nordals Ferieresort skal ligge i forbindelse med den nuværende oplevelsespark Universe, som Danfoss står bag, og bestå af to hoteller, 400 ferieboliger, to campingpladser, restauranter og en marina. Ferieprojektet var et af i alt ti kystprojekter, som regeringen har givet tilladelse til.

 Ny planlov beskytter kysterne og sikrer almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier