EjendomsWatch

Bred politisk aftale sikrer 339 millioner til ny skole i Aarhus

Et bredt byrådsforlig i Aarhus medfører, at der om seks år kan stå en ny skole klar i bydelen Gellerup, skriver JP Aarhus.

Foto: PR-illustration

Når skoleåret starter i 2025, står der en ny skole klar til at tage imod 600 elever i Aarhus-bydelen Gellerup. Det skyldes en ny aftale, der torsdag blev indgået af samtlige byrådspartier.

Aftalen sikrer samlet 390 mio. kr., der ud over at finansiere en ny skole, som bliver den klart største post, skal fusionere de to skoler Tovshøj- og Ellekærskolen på sidstnævntes matrikel. Det giver plads til at Stensagerskolen, der har elever med udviklingsforstyrrelser, kan flytte i permanente lokaler på Tovshøjskolen.

Det skriver JP Aarhus.

"Beboerne i Aarhus skal til at vænne sig til, at Gellerup er på vej til at blive et af de mest attraktive områder i Aarhus Kommune. Der kommer letbane, sports- og kulturcampus, nyt bibliotek og denne attraktive skole, der formentlig bliver placeret omkring den kommende nye park," siger Eva Borchorst (R), formand for børne- og ungeudvalget i Aarhus Kommune, til avisen.

Når den nye skole står klar, vil en lang række af de planlagte nedrivninger være gennemført, mens opførelsen af nye, private boliger vil være i gang. Derfor forventer forligspartierne, at beboersammensætningen i de udsatte boligområder vil være ændret markant, skriver JP Aarhus.

Trods regelbrud får boligforening grønt lys til renovering

Teknikrådmand vil placere ansvar for boligforenings lovbrud

Hærværk for over 700.000 kr. rammer nybyggeri i udsat boligområde

Analyse: Stor interesse for at bo i omdannede ghettoområder

Der er rift om nye Gellerup-lejligheder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier