EjendomsWatch

Hærværk for over 700.000 kr. rammer nybyggeri i udsat boligområde

47 speciallavede ruder i Aarhus Kommunes nye kontorbyggeri i Gellerup er blevet smadret med økse og spark. Ruderne koster omkring 15.000 kr. stykket.

Det er Aarhus Kommunes kontorhus Blixens, der er blevet udsat for hærværk. Foto: Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune skal udskifte 47 speciallavede ruder i et helt nyt kontorbyggeri i den udsatte Aarhus-bydel Gellerup.

Det skriver JP Aarhus.

To formodede gerningsmænd på 19 og 22 år blev søndag anholdt for det omfattende hærværk af bygningen, som kommunen har betegnet som en vigtig del af helhedsplanen for området. Mændene, der bor i området, smadrede ifølge politiet 30 store ruder i stueetagen, mens der natten til torsdag blev smadret 10-11 ruder under et indbrud. Der er endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med indbruddet.

"Via vores efterforskning og vidner på stedet fandt vi i løbet af en halv time frem til de to formodede gerningsmænd. De er fra lokalområdet," siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, til avisen.

Ifølge et vidne, der var i bygningen, mens hærværket stod på, var der tre personer til stede. Den ene smadrede ruderne med en økse, en anden sparkede på dem og gjorde ødelæggelserne værre og en tredje sad på en scooter og kørte gerningsmændene væk, da vidnet løb mod dem, skriver JP Aarhus.

Ifølge Aarhus Kommunes ejendomsafdeling koster en rude omkring 15.000 kr., og det forventes at tage 8-12 uger at få ruderne leveret. For 47 ruder giver det en samlet pris på 705.000 kr.

22. januar flyttede de første medarbejdere ind i kontorhuset Blixens på Karen Blixens Boulevard 7. Huset skal sikre mere end 1000 arbejdspladser i området, fremgår det af Aarhus Kommunes hjemmeside.

Analyse: Stor interesse for at bo i omdannede ghettoområder

Der er rift om nye Gellerup-lejligheder

Boligforening klar til at rive blokke ned i Gellerup

Boligforening opfører nyt hovedkontor

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier