EjendomsWatch

Calum bygger 33.000 kvm ved Herning

Området, der samlet bliver 80.000 kvm, skal hjælpe med at servicere de 3500 ansatte på det kommende supersygehus i Gødstrup.

Bydelen skal indeholde 33.000 kvm boliger og detailforretninger. Foto: PR.

Projektudvikleren Calum skal opføre en ny bydel med 33.000 kvm boliger og detailforretninger i Gødstrup ved Herning. Bydelen ligger nær ved Gødstrup supersygehus og skal fra 2021 hjælpe med at servicere 3500 sygehusansatte.

Det skriver Calum i en pressemeddelelse onsdag.

"Med dette projekt etablerer vi de grundlæggende fysiske rammer for en stor del af hospitalsmedarbejdernes hverdag. Byområdet bliver et aktiv for hele Herning og skal samtidig understøtte og supplere Snejbjerg og Tjørrings funktioner. Vi er, ovenikøbet som de første, med til at forandre en vigtig del af Herningområdet," udtaler Jakob Axel Nielsen, adm. direktør hos Calum, i meddelelsen.

Det samlede område bliver knap 80.000 kvm og bliver tilknyttet det 140.000 kvm store supersygehus, der åbner i slutningen af 2020.

Første skridt i udviklingen af området er et centerområde mod øst med to dagligvarebutikker på op til 1500 kvm hver, en tankstation, vaskehal samt en café eller restaurant, siger Jakob Axel Nielsen. De første etaper skal være færdige i 2021.

"Centerområdet bliver på op til seks etager og kommer til at rumme et vartegn for området. Ovenpå butikkerne etablerer vi knap 6.000 kvm lejligheder til blandt andre læger og sygeplejersker. Det bliver med udsigt ud over et dejligt naturområde med en grøn lavning. Her samler vi områdets regnvand for at undgå oversvømmelser," udtaler han.

Senere påbegyndes et område mod vest med parcelhuse på i alt 7000 kvm. Husene bliver op til 250 kvm og i to eller tre etager. I et tredje område opføres der rækkehuse i to eller tre plan på samlet 17.000 kvm.

Calum har desuden mulighed for senere at udvikle et erhvervsområde mod nord i første række til Holstebromotorvejen.

Der er indtil videre kun vedtaget en rammeplan, som Calum ikke kan bygge efter, men der kan på et senere tidspunkt indhentes et tillæg til lokalplanen, der giver mulighed for at opføre erhvervsejendomme.

"Gødstrup Regionshospital bliver et enormt, pulserende område med mange mennesker. Derfor vil det være en helt naturlig forlængelse senere at placere virksomheder, som kan servicere hospitalet og dets ansatte professionelt som privat," udtaler Jakob Axel Nielsen i pressemeddelelsen.

Pensionsselskab siger farvel til Aalborg med ejendomssalg til trecifret millionbeløb

Calum vil opføre 175 nye lejligheder i Høje Taastrup

Calum stævner Aalborg Kommune

Provinsbyggeri hitter hos investorerne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier