EjendomsWatch

Provinsbyggeri hitter hos investorerne

Investorerne er ikke længere primært fokuseret på boligbyggeri i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Nu får også provinsen glæde af pensionskassemillionerne, der placeres i byggeprojekter over hele landet, viser undersøgelse fra ingeniørvirksomheden Cowi.

Herning er blandt de byer, som i stigende grad tiltrækker pensionskassemidler. | Foto: Ritzau Scanpix/Ernst Van Norde.

De senere år er der sket et boom i boligbyggeriet i de største, danske byer, hvilket bl.a. har betydet øget konkurrence om de bedst placerede byggegrunde. Derfor går de store investorer nu nye veje med henblik på sikre afkastet fra deres boliginvesteringer. Interessen for nye projekter er naturligvis fortsat stor i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men pensionskasserne kigger nu i højere grad mod forstæderne og de mellemstore byer. Og de viser i det hele taget en øget interesse i en geografisk bredde i de boligprojekter, de går ind i. Samtidig stiger interessen for bæredygtigt byggeri og ikke mindst blandede boligtyper. Det viser en ny Cowi-undersøgelse, som er foretaget blandt en række af de toneangivende danske investorer.

Investorer udvider deres synsfelt for at sikre afkastet 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier