EjendomsWatch

Herlev sælger sit rådhus — og bliver lejer hos NREP i stedet

Byrådet i Herlev Kommune har besluttet at sælge rådhuset og omdanne det til boliger. Kommunens administration skal flytte til to nye placeringer.

Herlev-borgmester Thomas Gyldal Pedersen (S) har sammen med et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet at sælge Herlev Rådhus, da det skal omdannes til boliger. | Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Pedersen Berg.

Et flertal i Herlevs kommunalbestyrelse har besluttet at sælge Herlev Rådhus, da det skal omdannes til boliger. Kommunens administration deles derefter op i to ejendomme og kommunen bliver dermed lejer hos NREP, som ejer den ene ejendom, skriver Herlev Bladet.

Kommunen har nu godkendt en lejekontrakt med NREP, der ejer Herlev Bymidte Butikscenteret. Herlev Kommune kommer til at leje det nye kontortårn ved butikscentret. Det andet lejemål er i bydelen Hjortespring.

Det samlede lejemål for kommunen står til ca. 5,3 mio. kr. om året såvel som 1,7 mio. kr. til forbrug. Der er tale om 4269 kvm.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) mener, at Herlev Kommune har været for langsom til at foretage ændringer af bymidten, og at det har ført til, at Rødovre Centrum har overtaget meget af handelen fra området.

"Det er nu, at vi skal være heldige og dygtige, så også kommende generationer, kan have en bymidte. Et sted, der er i fremdrift," siger han ifølge lokalavisen.

Partierne, som stemte for, var Socialdemokraterne, Venstre og Konservative, mens SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte imod. Afstemningen endte 15 for og fire imod.

EjendomsWatch har over flere dage forsøgt at få en kommentar fra kommunen, men uden held. 2. viceborgmester Michelle Møller Amundsen (S) har afvist at kommentere sagen.

Nyt boligområde skyder op i Herlev

Flest firmaer jagter ledige lokaler i omegnskommuner

Hver fjerde kommune får behov for færre nye boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier