EjendomsWatch

Medie: Pengene til Høje Taastrups vandland var der aldrig

Da planerne om Nordic Water Universe startede, blev det forsikret, at der var 2,2 mia. kr. fra en hemmelig investorgruppe, men pengene kom aldrig, skriver Børsen.

Visualisering af vandlandet, som aldrig blev til virkelighed. | Foto: PR-illustration

Det var investorgruppen Nordic Corporate Finance, som gennem talsmanden Ulf Høyen i starten af 2017, forsikrede, at 2,2 mia. kr. stod klar til det planlagte vandland Nordic Water Universe.

Halvandet år senere var der dog ikke engang 84 mio. kr. til at købe grunden af Høje Taastrup Kommune, sådan som det var aftalt, skriver Børsen, efter at have fået aktindsigt i en række dokumenter.

Aftalen var, at rammerne for aftalen skulle på plads, og der skulle overføres 84 mio. kr. til kommunen i 2017, men i august 2018 fik kommunen at vide fra projektudvikleren Anders Skak, at det ikke kunne lade sig gøre.

Høje Taastrup Kommune har ikke forsøgt at finde ud af, hvem de hemmelige investorer var, da borgmester Michael Ziegler (K) ikke opfattede det som en kommunal opgave.

Investortalsmanden Ulf Høyen fortæller, at pengene var der, men at forhandlingerne gik for langsomt.

"Vi havde nogle, som var parate til at tage det hele. Men de investorer, jeg havde på plads, forventede ikke, at de skulle vente flere år på en godkendelse. De forventede, den ville komme indenfor en overskuelig horisont. Da den ikke kom, var de ikke interesserede længere. Anders Skak holdt så fast i det og sagde, at så finder vi nogle andre. Men den del må du snakke med ham om, det kan jeg ikke forholde mig til. På det tidspunkt var jeg ude af det," siger han til Børsen.

Investeringsfirmaet Nordic Corporate Finance hører under det internationale Global M&A Partners. Og fra Global M&A Partners' hjemmeside fremgår vandlandet som et færdigt projekt, hvor man har skaffet 2,2 mia. kr. til investeringen.

Projektudvikleren Anders Skak siger til Børsen, at der ikke var en klar finansiering på 2,2 mia. kr., men at det var under forudsætning af, at rammerne for aftalen faldt på plads. Det handlede blandt andet om konvertering fra ferieboliger til helårsboliger.

Kriseramt firma stod bag Høje Taastrups kuldsejlede vandland

Kæmpe vandland i Høje-Taastrup skrottes

Vandland i Høje Taastrup udskydes for tredje gang

Investorer tøver med at igangsætte kæmpe-vandland i Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier