Kriseramt firma stod bag Høje Taastrups kuldsejlede vandland

Processen om det store og nu skrinlagte projekt Nordic Water Universe i Høje Taastrup blev reelt styret af en byggekoncern med kæmpe underskud på bundlinjen, skriver Børsen.
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Da Høje Taastrup Kommune i 2014 indgik en udviklingsaftale om et vandland med byggekoncernen Gribskov Gruppen, vidste kommunen ikke, at virksomheden var kriseramt.

I 2017 bliver aftalen til en betinget købsaftale, hvor Ulf Høyen fra Nordic Corporate Finance agerer talsmand for en række investorer, som skal skyde 2,2 mia. kr. i projektet. Dog viser en række aktindsigter, Børsen er kommet i besiddelse af, at kommunen kun var i kontakt med Ulf Høyen ved lanceringen af projektet i februar 2017, skriver Børsen.

Ifølge dokumenterne overlod kommunen styringen af vandlandet til byggefirmaet Gribskov Gruppen, der har Familien Skak Holding som moderselskab. En virksomhed, som var ramt af økonomisk underskud. Kontrollen med firmaet var omkring samme tidspunkt som lanceringen i 2017 blevet overtaget af Arbejdernes Landsbank. I front for Gribskov Gruppen var Anders Skak.

"Jeg ved ikke, om det var en normal proces, men det var nu engang sådan det blev. Anders Skak havde den tekniske del og kontakten til kommunen, og så havde jeg kontakten til investorerne," siger Ulf Høyen til Børsen om det faktum, at han kun havde kontakt til Høje Taastrup ved lanceringen.

Anders Skak flyttede efter bankovertagelsen sin rådgivende virksomhed over i virksomheden Sino, som ikke var en del af Familien Skak Holding. Det endte efter megen ventetid og lange forhandlinger med at projektet blev skrottet i november 2018.

Michael Ziegler skriver i en kommentar til Børsen, at kommunen ikke har ansvar for at vurdere en privat virksomheds økonomi, når det er en privat investor, som selv skal udvikle og bygge på grunden.

Ifølge Børsen har Gribskov Gruppen tidligere har været involveret i fallerede projekter, b.la. et vandkulturhus til 170 mio. kr. i Haderslev Kommune. Og selskabet har en negativ egenkapital på 165 mio. kr. i seneste regnskab.

Kæmpe vandland i Høje-Taastrup skrottes

Vandland i Høje Taastrup udskydes for tredje gang 

Parken sætter gang i svensk Lalandia til 1,2 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også