EjendomsWatch

Vandland i Høje Taastrup udskydes for tredje gang

Kommune og investorer er endnu ikke nået til enighed om en lokalplan, og Nordic Water Universe i Høje Taastrup udskydes for tredje gang i løbet af to år. Selskabet bag vandlandet mener, at en udsættelse kan have en positiv effekt på projektet.

Foto: Illustration/Nordic Water Universe.

For knap to år siden blev det offentliggjort, at der skulle bygges et kæmpe vandland i Høje Taastrup, men siden da har projektet stort set ikke flyttet sig og udskydes nu for tredje gang. Det skriver Børsen.

"Konsortiet bag projektet ser muligheder i udsættelsen af projektet, for med den nuværende situation i byggebranchen, som må siges at være overophedet, kan det være svært at få bygget projektet til den planlagte økonomi, hvorfor udsættelsen kan vise sig at have en positiv effekt på projektet," skriver Nordic Water Universe i en pressemeddelelse, som avisen har modtaget.

Nordic Water Universe tilføjer, at det har været svært at få tilbud fra totalentreprenører, men at der er dialog med et par byggefirmaer.

Medlemmerne af konsortiet bag vandlandet har holdt sig i det skjulte, men selskaberne Wyndham og Sophos har sagt ja til en fremtidig rolle som operatører, fremgår det.

Høje Taastrup Kommune skriver til Børsen, at arealet til vandlandet var i offentligt udbud, og at der blev indgået en betinget aftale, der kræver, at der bliver udarbejdet en ny lokalplan. Kommunen tilføjer, at en lokalplan er blevet godkendt i byrådet, men at selskabet bag vandlandet ikke er helt tilfreds.

I august sagde investor-talsmand Ulf Høyen til EjendomsWatch, at man forventede, at første etape af vandlandet ville koste 2,2 mia. kr., som ifølge ham lå klar og ventede på, at kommune og investorer nåede til enighed om lokalplanen.

"Vi har vedtaget en lokalplan, der muliggør aktiviteten, og vi har sådan set en salgsaftale, som der jo godt nok arbejdes på at lave mindre justeringer til, men så har vi gjort det, vi som kommune skal gøre," sagde Michael Ziegler (K), borgmester i Høje Taastrup, dengang til EjendomsWatch.

Det har tidligere været fremme, at selskabet betalte 84 mio. kr. for grunden.

Investorer tøver med at igangsætte kæmpe-vandland i Taastrup

Plan for kæmpe vandland er tæt på målet

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen

Byggestart på kæmpe vandland i Høje Taastrup er udskudt et halvt år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier