Bygningsstyrelsen sender hovedentreprise på 200 mio. kr. i udbud

Det 8500 kvm store byggeri har et budget på 200 mio. kr. og skal stå klar i 2022. A.P. Møller Fonden donerer 100 mio. til projektet.
AAU Science & Innovation Hub forventes at stå klar i 2022. | Foto: Illustration/Cobe.
AAU Science & Innovation Hub forventes at stå klar i 2022. | Foto: Illustration/Cobe.

Bygningsstyrelsen har offentliggjort udbud af hovedentreprisen på byggeriet AAU Science & Innovation Hub (AAU SIH) for Aalborg Universitet. Byggeriet, der har et budget på 200 mio. kr., får et samlet areal på 8500 kvm.

Det oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi ser frem til, at AAU Science & Innovation Hub bliver realiseret i et tæt og konstruktivt samarbejde med leverandørerne, så vi kan samle universitetets inkubatormiljøer for studerende og vores strategisk udvalgte tværvidenskabelige forskningspunkter," siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet, i meddelelsen.

Bygningen skal være 8500 kvm inklusiv kælder. Dertil kommer 11.480 kvm udearealer.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal (A.P. Møller Fonden) donerer 100 mio. kr. til byggeriet, oplyser Bygningsstyrelsen.

Fonden valgte sammen med Bygningsstyrelsen i november 2018 holdet bestående af tegnestuerne Cobe og Sted og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen som totalrådgiver på projektet.

New Partnering-modellen

I forbindelse med udbuddet lancerer Bygningsstyrelsen samarbejdsmodellen New Partnering – Hovedentreprise med udgangspunkt i det nye AB-system. 

Modellen blev oprindeligt udviklet til totalentreprisen på Arkitektskolen Aarhus og er bl.a. inspireret af alliancemodellen hos Bygningsstyrelsens finske søsterorganisation Senaatti.

"A. Enggaard har leveret et fremragende tilbud" 

"Formålet med New Partnering er at styrke vores projektgennemførelse, hvor den aftalte tid, økonomi og kvalitet overholdes. Modellen lægger op til en tillidsbaseret samarbejdsform, som bygger på dialog og åbenhed. Vi ønsker at skabe et transparent forretningsmiljø, hvor byggeprocessen og projektet udvikles ved, at vi inddrager alle parters kompetencer og markedskendskab," siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen, i meddelelsen.

Mulig fordobling af fortjeneste

Modellen indeholder bl.a. en budgetmodel, der adskiller håndværkerudgifterne fra entreprenørens fortjeneste samt en incitamentstruktur, der giver entreprenøren mulighed for at øge sin samlede fortjeneste til næsten det dobbelte, hvis der leveres på fastsatte succeskriterier, fremgår det.

"Vi ser frem til den nye samarbejdsform, hvor der tværfagligt skal udvikles gode, bygbare løsninger også på de innovative elementer. AAU SIH er et byggeri skabt til innovation, tværfaglighed og iværksætteri, og derfor ønsker vi også at implementere en række nytænkende elementer i designet," siger Dan Stubbergaard, arkitekt og stifter hos Cobe, i meddelelsen.

Bygherrerådgiver på projektet er V2C, fremgår det af Bygningsstyrelsens hjemmeside.

Ansøgningsfristen til prækvalifikation er den 25. februar 2019, og Bygningsstyrelsen forventer at indgå kontrakt om hovedentreprisen i august 2019. Byggeriet forventes at sættes i gang i efteråret 2020 og stå klar i 2022.

Bygningsstyrelsen har igangværende byggesager for 10 mia. kr., fremgår det af styrelsens hjemmeside.

Derudover holder styrelsen styr på over 4 mio. kvm bygninger og administrerer 1800 lejemål.

MT Højgaard i duel med NCC om projekt til 265 mio. kr.

NCC-datterselskab vinder universitetsprojekt i Esbjerg

Tidsplanen skrider på stortstilet museumsbyggeri i København

Tre pensionsselskaber vinder OPP-projekt til en halv milliard

Tre entreprenører dyster om millionopgave i Aarhus 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også