EjendomsWatch

Tidsplanen skrider på stortstilet museumsbyggeri i København

Samprojekteringen mellem bygherre og entreprenør har trukket ud på Nyt Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have. Nu venter projektet på flere midler.

Visualisering af det storstilede hovedstadsprojekt Nyt Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk.

Det storstilede hovedstadsprojekt Nyt Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have til godt én mia. kr. bliver forsinket, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den forventede åbning af det nye museum på 30.000 kvm er skubbet til medio 2022 fra 2021, fremgår det således af en redegørelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Trods flere måneders forhandlinger mellem bygherren på projektet og hovedentreprenøren Per Aarsleff A/S er det ikke lykkedes at få skåret projektet til, så det passer til budgettet på lidt mere end 1 mia. kr.

Ifølge redegørelsen fra ministeriet skulle der være behov for yderligere finansiering på 50-80 mio. kr.

"Mankoen er alt for lav i forhold til de risici, som projektet indeholder, og der mangler penge i forhold til det reserveniveau, vi gerne vil op på," siger projektdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Vejdirektoratet overtog bygherreansvaret den 1. januar 2018 fra Bygningsstyrelsen på en række projekter inklusiv museumsbyggeriet.

Projektdirektøren nævner, at der i den såkaldte samprojektering med Aarsleff er blevet arbejdet på at finde besparelser.

"Vi har et rigtig godt samarbejde med Aarsleff, og der er fundet nogle besparelser, men ikke det fulde beløb," siger Erik Stoklund Larsen

Hovedentreprenøren Aarsleff har ikke ønsket at udtale sig.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Licitationen - Byggeriets Dagblad.)

Vejdirektoratet overtager fire store byggerier fra Bygningsstyrelsen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier