EjendomsWatch

NCC-datterselskab vinder universitetsprojekt i Esbjerg

Jakobsen & Blindkilde skal opføre en ny universitetsbygning på godt 7600 kvm i Esbjerg. Opgaven lyder på et trecifret millionbeløb, oplyser NCC.

Projektet på 7650 kvm skal stå klar i 2020. Foto: Illustration/Cubo Arkitekter.

NCC-datterselskabet Jakobsen & Blindkilde vinder opgave på 120 mio. kr. for Syddansk Universitet. Byggefirmaet skal som hovedentreprenør udvide det eksisterende universitet i Esbjerg.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Projektet, der skal være færdigt i 2020, indebærer en ny bygning i to etager på 7650 kvm, som skal opføres i tilknytning til det eksisterende UC Syd-campus i den nordøstlige del af byen.

"Vi har rigtig god erfaring i at bygge uddannelsessteder og har igennem årene opnået en dyb forståelse for de behov, der er i læringsmiljøer. Det gælder f.eks. gode lydforhold, så støj ikke generer de studerende og gode, åbne rum, hvor mange kan lære sammen i inspirerende omgivelser," siger Henrik Eriksen, projektdirektør i Jakobsen & Blindkilde, i meddelelsen.

Projektet indeholder desuden 600 kvm kælder og 200 kvm renovering i forbindelse med den tilkobning, der skal ske mellem det eksisterende byggeri og den nye bygning, fremgår det. Parkeringspladsen på området skal udvides med 150 pladser.

Bygningstyrelsen er bygherre på projektet, der er opstået i et samarbejde mellem SDU og UC Syd.

Partnere i projektet er Cubo Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

"Den nye bygning skal forankre tilknytningen mellem uddannelserne, og vi glæder os til samarbejdet med Jakobsen & Blindkilde. De er erfarne og pragmatiske, og det sikrer både kvalitet og transparens i samarbejdet," siger Jonathan Fromholt Larsen, projektleder og arkitekt fra Bygningsstyrelsen, i meddelelsen.

Jakobsen & Blindkilde specialiserer sig i at udføre erhvervsbyggeri i total- og hovedentreprise over hele Danmark, men udfører også større anlægsentrepriser og naturgenopretningsprojekter. Firmaets seneste projekt på Esbjerg-egnen var Tirpitz Museum, der åbnede i 2017.

Entreprenørkoncernen NCC købte Jakobsen & Blindkilde i februar 2018.

NCC pauser vækstjagt: Topchef Tomas Carlsson skal redde dalende indtjening

Fiskemel forpurrer planer om ungdomsboliger på 17. etage

Esbjerg vil ansætte stadsarkitekt

NCC efter jysk opkøb: "Det er formentlig ikke den sidste virksomhed, vi køber"

NCC køber dansk entreprenørfirma

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier