EjendomsWatch

Middelfart gør klar til at vokse med 500 boliger

Der skal udarbejdes en ny lokalplan for et område i det sydlige Middelfart, så kommunen kan få plads til en ny bydel med omkring 500 boliger. Projektet ser lovende ud, oplyser borgmesteren. (Opdateret.)

Byggeriet af de 500 nye boliger skal tilrettelægges, så der bliver gode muligheder for vandudsigt. | Foto: PR.

(Artikel opdateret kl. 13 med ejerforhold.)

Middelfart Kommune starter arbejdet med en ny lokalplan, som skal give mulighed for en ny bydel på knap 43 hektar med plads til omkring 500 nye boliger i det sydlige Middelfart.

Det skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

"Arealet og beliggenheden er noget af det ypperste. Faktisk vil jeg kalde det et af Syddanmarks bedste byudviklingsarealer. Vi er tæt på vand, byen, golfklub og marinaen, så der er et væld af aktivitetsmuligheder. Samtidig ligger området helt ugeneret og alligevel tæt på motorvejen," siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart Kommune, i meddelelsen.

Den nye bydel, hvis størrelse kommer til at svare til omkring 60 fodboldbaner, bliver beliggende i Skrillinge i den sydlige del af Middelfart by og skal bestå af villaer, rækkehuse og nye boligformer som kompaktvillaer, fremgår det. Boligområdet skal dertil have to grønne udsigtskiler.

Tegnestuen Arkitema Architects har udarbejdet et foreløbigt oplæg for området, der også skal indeholde punkthuse i op til fem etager bagerst på grunden, som er ejet af den lokale ejendomsbesidder, landmand Jan Hjeds.

Johannes Lundsfryd Jensen oplyser i meddelelsen, at projektet ser lovende ud og passer godt ind i vækstplanerne for kommunen.

"Nu skal vi bare have lavet den bedst mulige plan for området. Vi trækker i arbejdstøjet for at få en lokalplan hurtigt på plads. Det glæder vi os til, for vi er sikre på, at et nyt, attraktivt boligområde og den efterspørgsel, der er efter Middelfart Kommune, vil give endnu et boost til interessen for vores område," siger han.

Foruden projektet ved Skrillingegården pågår byggeriet af 140 almene boliger i Middelfart Kommune, og i det kommende år skal der udarbejdes en lokalplan for den såkaldte Kulgrund på havnefronten i Middelfart, hvor der er planlagt et nyt boligområde.

Rådhusgrund forvandles til nyt boligområde

Boligorganisation bygger familieboliger i Middelfart 

Vinderteam fundet til Hernings største byudviklingsprojekt

Borgmestre til kamp mod negativt billede af landdistrikter

Fynsk boligforening opfører ejendomme med planer om ombygning  

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier