EjendomsWatch

Borgmestre til kamp mod negativt billede af landdistrikter

Udviklingsmulighederne uden for landets største byer lider under et unuanceret mediebillede tegnet af storbyjournalister, lyder det.

Havnen i Hirtshals, der hører under Hjørring Kommune. Her er borgmester Arne Boelt (S) blandt de 35 borgmestre, der efterlyser et mere nuanceret mediebillede af landdistrikterne i Danmark.

35 borgmestre rundt i Danmark går nu i rette med mediedækningen af landdistrikterne, som ifølge dem præges af en negativ terminologi, der i sidste ende har betydning for bosætning og omfanget af nye investeringer.

"Et ubalanceret virkelighedsbillede i medierne påvirker unges valg af uddannelse og bopæl, beslutningstagerne og investorernes grundlag for at træffe beslutningerne og i det hele taget vores allesammens handlemønstre – og selvforståelse," står der i et åbent brev til kulturminister Mette Bock (LA), som de 35 borgmestre samt formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, står bag, oplyser rådet i en pressemeddelelse.

"En rådden banan beskrevet sporadisk af en journalist på gennemrejse. Cases fra provinsen på kortvarigt visit i bedste sendetid. Forfald, affolkning, udkant. Velkommen til de danske landdistrikter fortalt gennem storbyjournalistens pen," hedder det videre.

Af meddelelsen fremgår det også, at Gunnar Lind Haase Svendsen, professor ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet, har foretaget en optælling over negative, neutrale og positive termer i mediedækningen af landdistrikter i årene 2000-2016.

Hvor den negative terminologi, såsom 'den rådne banan' og 'Udkantsdanmark', var på otte pct. i år 2000, kulminerede den i 2010, hvor den negative terminologi udgjorde knap halvdelen af de gange, landdistrikterne optrådte i medierne. Siden er kurven knækket lidt, så den negative terminologi i 2016 lå på 18 pct.

"Mange borgere i yderområder er trætte af at få negative stempler, fordi de ikke selv har italesættelsesretten. Den tilhører typisk journalister i de større byer. Men flere borgere vil gerne have, at der bliver gengivet et mere virkeligt billede af de danske landdistrikter. For der sker jo meget mere end det, der kommer frem i medierne," siger professoren ifølge meddelelsen.

 

Københavns kontormarked opsuger statens udflytninger

Middelfart, Roskilde og Herning skal huse nye styrelser 

Kommuner sætter bremse på lavere dækningsafgift

Syv kommuner sænker skat på mursten

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier