EjendomsWatch

Vinderteam fundet til Hernings største byudviklingsprojekt

Årstiderne Arkitekter, KPC og ÅF skal udvikle den 100.000 kvm store sygehusgrund i centrum af den midtjyske by, som skal omdannes til et boligområde med blandt andet lejligheder og rækkehuse på i alt 50.000 kvm.

Den nye bydel centralt i Herning kommer blandt andet til at indeholde karréer med lejligheder, som her er visualiseret. | Foto: Årstiderne Arkitekter.

Årstiderne Arkitekter er sammen med Herning-baserede KPC og ÅF Ingeniører udpeget som vindere af konkurrencen om sygehusgrunden i Herning, skriver det Sweco-ejede arkitektfirma i en pressemeddelelse.

Grunden på omkring 100.000 kvm centralt i byen skal omdannes til et nyt og levende bykvarter med navnet Herning Plus, som rummer mere end 50.000 kvm boliger fordelt på rækkehuse, lejligheder og villaer.

"Vi er super stolte af, at vi sammen med KPC og ÅF skal forme dette spændende boligområde og store projekt for Herning," siger Anders Kærsgaard, arkitekt og afdelingschef for Årstiderne Arkitekter i Vestdanmark, i meddelelsen.

I løbet af 2020 flytter Regionshospitalet Herning i nybyggede rammer i Gødstrup lige uden for byen. Sidste år købte Herning Kommune hele området af Region Midtjylland med målet om at skabe en helt ny bydel med boliger, byliv, grønne arealer og byrum, som vil udspringe fra området omkring det eksisterende sygehus.

Selve sygehuset omdannes til ungdomsboliger i to etager og seniorboliger.

"For at gøre Herning Plus til en livlig bydel har vi arbejdet målrettet med at flette så mange boligtyper som muligt ind i området for dermed at tiltrække forskellige typer af mennesker – her skal unge, seniorer, børnefamilier og singler bo side om side. Med den blandede beboersammensætning sikrer vi, at bydelen emmer af liv," udtaler Anders Kærsgaard og fortsætter:

"Ved at implementere en række fællesfunktioner – udearealer med forskellige tilbud samt butikker og erhverv – understøtter vi en dynamisk døgnrytme i bydelen, der vil leve i både dag- og aftentimerne."

Lokale kræfter

Projektet består af to bydele, der mødes på områdets centrale strøg, Bytorvet, hvor et højhus med boliger samt erhverv og fællesarealer i stueetagen bliver kvarterets vartegn, fremgår det.

Med ombord på holdet har Årstiderne Arkitekter, der blandt andet har kontor i Herning, det lokale udviklings- og entreprenørselskab KPC.

"Vi har haft et utrolig godt samarbejde med KPC på projektet, og sygehusgrunden bliver nu føjet til listen over de mange projekter, som vi har samarbejdet på. Projektet er noget særligt for begge virksomheder, og vores fælles engagement og interesse for at aktivere den nye bydel er stor, fordi Herning danner ramme om både vores arbejdsplads og vores kulturelle og sociale liv," lyder det fra Anders Kærsgaard.

Det fremgår ikke, hvad prisen for projektet er.

Herning udbyder rekordstort projekt med 60.000 kvm city-grunde

Gammelt sygehus solgt for 136 mio. kr.

100.000 kvm ny bydel på vej i centrum af Herning  

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier